Iedereen heeft vragen en gedachten over de dood. Maar hoe ga je om met de vragen van een jong kind? Of met vragen van mensen met een verstandelijke beperking of een vorm van autisme?
Hoewel doodgaan bij het leven hoort, blijft het voor velen een moeilijk gespreksonderwerp.

Na het winnen van de Yarden Prijs 2010 in oktober 2011 heeft Larissa van der Molen van Praktijk De Troostboom hard gewerkt om een nieuw spel te ontwikkelen voor de specifieke doelgroepen:

  •    2 tot 7 jarigen;
  •    mensen met een verstandelijke beperking;
  •    mensen met een autistische stoornis.

Een jaar later presenteert zij het memospel Vergeet-niet-me-verdrietjes. Op 20 juni 2012 is het eerste exemplaar overhandigd aan Henk Tiesinga, voorzitter van de Yarden Vereniging.

Het memospel Vergeet-niet-me-verdrietjes bestaat uit 156 prachtig vormgegeven kaarten (78 setjes) en een bijpassend boekje van 35 pagina's met veel relevante achtergrondinformatie en antwoorden op de vele vragen die de doelgroepen kunnen stellen.

In de praktijk werkt het spel precies zoals het bedoeld is. De doelgroepen spelen het graag en makkelijk en komen op een natuurlijke manier in aanraking met de dood en alles wat er mee te maken heeft. Het gesprek dat door het spelen van het spel ontstaat heeft een grote toegevoegde waarde voor zowel de doelgroepen als de mensen er om heen.

Het spel is in eigen beheer uitgegeven en is te bestellen bij De Troostboom voor € 39,95 (excl. verzendkosten binnen Nederland).

Larissa (1977) is maatschappelijk werker, creatief therapeut en verlies- en rouwtherapeut. Zij heeft een eigen praktijk "De Troostboom" en begeleidt kinderen, jongeren en volwassenen bij de verwerking van een (naderend) verlies. Meer over Larissa is te vinden op: www.detroostboom.nl

Meer informatie
Praktijk De Troostboom
Larissa van der Molen
p/a Antoon der Kinderenlaan 3, 5212 AA 's-Hertogenbosch
website: www.detroostboom.nl, www.vergeet-niet-me-verdrietjes.nl
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
mobiel: 06 - 51 18 97 28