Kinderen in spagaat Middagsymposium rondom de boekpresentatie Kinderen in spagaat, rouw na echtscheiding en overlijden" van Leoniek van der Maarel
Vrijdag 21 juni is het middagsymposium Kinderen in spagaat, rouw na echtscheiding en overlijden. Dit wordt georganiseerd rondom de boekpresentatie van Leoniek van der Maarel als orthopedagoog werkzaam in Voorburg/Leidschendam.

Het middagsymposium richt zich op: kinder- en jeugdpsychiaters, kinder- en jeugdverpleegkundigen, orthopedagogen, leerkrachten basis- en vervolgonderwijs, pedagogisch medewerkers, maatschappelijk werkers en andere belangstellenden.

Kinderen rouwen na een echtscheiding, en na de dood van een gescheiden ouder. In beide situaties zien we min of meer gelijksoortige verliesreacties. Dit is te lezen in het boek Kinderen in spagaat van Leoniek van der Maarel. De auteur begeleidt kinderen bij hun verlies en leert hen omgaan met lijden en rouw. Zij benadrukt dat de omgeving van de kinderen in zulke turbulente perioden een belangrijke rol speelt.

De verschillende invalshoeken die bij dit middagsymposium aan bod komen, zijn onder andere hoe gaan kinderen om met hun rouw, wat hebben ze hierbij van de omgeving nodig, hoe verhoudt de leeftijd van het kind zich tot wat ze kunnen begrijpen. Om professionals werkzaam met kinderen zo goed mogelijk te informeren, zijn sprekers uitgenodigd die een bekendheid genieten in het vakgebied rouw- en scheidingsbegeleiding en welke expertise elkaar aanvult: Marsha Pinedo, Daan Westerink, Carine van de Coppello, en Pauline van Soldt.

Praktische informatie:
Datum: 21 juni 2013
Locatie Het Veur theater (voorheen Theater Camuz)
Damlaan 44, 2265 AP Leidschendam
Inschrijfgeld € 60,00 excl. 21% BTW
Informatie en aanmelden www.emoties-enzo.nl

 

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.