Boek Het egeltje onder de boom

Ontroerend prentenboek voor jonge kinderen dat hulp biedt bij rouwverwerking.

Het egeltje onder de oude boom
Egeltje werd geboren op een mooie winterdag. Papa en mama egel waren erg blij met hun kindje. Egeltje groeide flink en hij kreeg stevige stekels. Maar na een paar maanden begon mama egel zich ongerust te maken. Egeltje speelde niet zoals de andere egeltjes en zijn stekeltjes leken wel slapper te worden.
Toen dokter uil egeltje onderzocht was al snel duidelijk dat egeltje erg ziek was en niet meer beter zou worden. En toen de zomer op zijn eind liep, namen papa en mama egel afscheid, ze begroeven hun kindje onder de dikke oude boom, op het plekje waar hij zo vaak naar de bladeren had liggen kijken.

Christianne van Dooijewaard heeft bij het schrijven van 'Het egeltje onder de oude boom' geput uit eigen ervaring. Zij slaagt erin het ziekteproces en het verdriet emotioneel overtuigend onder woorden te brengen voor jonge kinderen. De tekeningen van Steffie Padmos ondersteunen de ingehouden sfeer van de tekst. Tekst en tekeningen bieden steun en troost.
________________________________________

Lees hieronder wat adviseur patientenzorg I.C. van het
UMC St Radboud Nijmegen over dit boek te vertellen heeft.

"Schitterend boek! Zo onvoorstelbaar raak w.b. de kern van ziekzijn voor kinderen en de zorg(en) van hun ouders! De eenvoud van het verhaal, dat opgeld doet voor alle zieke en stervende kinderen, ook wanneer zij niet een spierziekte hebben, en de bijzonder beeldende tekeningen maken dit boekje m.i. tot een "must have read" voor allen die hiermee te maken hebben of hebben gehad. Soms kom je in je leven juweeltjes tegen; voor mij is dit er een van, een heel bijzonder en kostbaar diamantje!"

 


  

Titel

Het egeltje onder de oude boom

Auteur

Christianne van Dooijewaard

Uitgever

Uitgeverij SWP, juni 2013

ISBN

9789085606567

Prijs

€ 14.90

Uitvoering, omvang

Paperback, 32 pag.

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar Overzicht Kinderen/Jongeren Verlies algemeen
Terug naar
Boekenlijst Rouw