Boek mijn broertje is dood
Mijn broertje heet Tys en die is dood

Er is veel geschreven over rouwverwerking, verlies en verdriet rondom het overlijden van kleine kinderen. Vooral over en voor ouders. Kinderen beleven hun rouw en verdriet op vrijwel dezelfde manier, echter ze uiten zich op hun eigen ontwikkelingsniveau. Ook hier is veel over geschreven. Er zijn verschillende boekjes voor kinderen waarin de dood beschreven wordt en hoe dit ritueel verloopt van overlijden tot de uitvaart.

Dit boek is het eerste (voorlees) boek voor de kindjes zelf over hoe een broertje/zusje/neefje/nichtje/ vriendje ook de periode na de uitvaart beleeft. In dit boek leven we mee met Sam en maken we mee hoe Sam, een kleuter van 4, omgaat met het verlies van zijn broertje Tys. Op aangrijpende wijze wordt stikgestaan bij zijn eerste ervaring met de dood, de verwerking van zijn verdriet, zijn zoektocht om te accepteren dat zijn broertje er niet meer is en hoe dit een plaatsje te geven. Kortom: een boek voor ouders om samen met hun kind hun rouw te kunnen bespreken en verwerken.

Het boek is geschikt voor kinderen van 3 tot 8 jaar.

Het boek is mogelijk gemaakt en uitgegeven door het Tysfonds. Het Tysfonds zet zich in om overlevingskansen en de kwaliteit van leven van kleine kinderen met een ongeneeslijke longaandoening te vergroten en te verbeteren.

Ook zet zij zich in om kleuters in rouw te ondersteunen. Onder andere door uitgifte van dit boek. De opbrengst van de verkoop van dit boek komt geheel ten goede aan het Tysfonds.

 

Titel

Mijn broertje heet Tys en die is dood

Auteur

Maaike Pronk

Illustrator  

Movanne Bolhuis

Uitgever

Tysfonds

ISBN

9789090248578

Prijs

€ 9,95

Uitvoering/omvang

Harde kaft, 36 pag.