header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

Uitvaartnieuw, crematoriumnieuws, rouwnieuws, begraafplaatsnieuws

Nieuw(s) eerste helft 2013

Hieronder wordt een nieuw(s)lijst weergegeven met de voornaamste wijzigingen enz. in de webpagina's van www.uitvaartinformatie.nl, www.uitvaart.org, www.begraafplaats.org, www.rouw.nl en www.crematorium.nl
Wilt u automatisch op de hoogte worden gehouden van de laatste nieuwsberichten, wijzigingen, agendavermeldingen etc. van de afgelopen week, abonneer u dan gratis: aanmelding wekelijkse nieuwsbrief (klik hier)
klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief


26 juli 2013

Nieuws van de afgelopen week: Expositie graftrommels tot en met oktober. Begraafplaats St. Martinus zwaar getroffen. Eén onderneming in de race voor bouw crematorium Hoogeveen. Verontwaardigde reacties na diefstal begraafplaats Borne. Humor op een uitvaart? Om je dood te lachen. Diefstal van twee grafstenen op begraafplaats in Tubbergen. Tamme konijnen teisteren Amsterdamse begraafplaats. Begraafplaats Duinrust Beverwijk aan het woord. Eigen vermogen tot 6.000 euro vrij voor uitvaart. Hoe kan ik belastingvrij sparen voor een uitvaart? Werken op een crematorium: verrassend gezellig. Veranderingen rondom de Anw. Lees hier alle artikelen...

26 juli 2013

Nieuw in de agenda:
Nijmegen. Zomerrondleiding op de begraafplaats Daalseweg op zondag 28 juli 2013

24 juli 2013

Persbericht:
Spaarverzekering DELA aantrekkelijk alternatief voor spaardeposito. Consumentenbond: lucratief voor wie een klein risico wil lopen.

22 juli 2013

Nieuw in de agenda:
Eext. Inspiratiedag Natuurbegraafplaats Hillig Meer op zaterdag 7 september 2013

21 juli 2013

Nieuwe uitspraak van de Ombudsman Uitvaart: klacht 2013/36.
Overledene was op straat overleden en door politie naar uitvaartcentrum van de ondernemer gebracht.

19 juli 2013

Nieuw in de agenda:
Amstelveen/Amsterdam. Zomer rondleiding over begraafplaats Zorgvlied op woensdag 7 augustus 2013

19 juli 2013

Nieuws van de afgelopen week: Uit de vakbladen: Brancheblad Uitvaartzorg. Uit de nieuwsbladen en websites: Privatisering begraafplaats Bergen op Zoom van de baan. Whitney Houston heeft grafsteen gekregen. Eerste lustrum Lichtjes-avond. 'Laat niet artsen, maar rechters oordelen over euthanasieverklaring'. Urn verdwenen op Crematorium Daelwijck. Graf Franciscus van Assisi in trek. Start aanleg grafkelders in Baarn. Christusbeeld in Terneuzen voor vierde keer zonder linkerhand. Onderzoek crematorium Hardewijk. Columbarium op begraafplaats in Nijverdal. De transi-tombe van Vianen. In de trend past ook de begrafenisband. SP-Statenlid schrijft boek: 'Een baby en een kist'. Nieuwe interactieve app voor overlijdensberichten.  Lees hier alle artikelen...

18 juli 2013

Nieuw in agenda:
Mantgum. Uitvaartbeurs "Stilstaan bij afscheid" op 9 november 2013

17 juli 2013

Nieuws:
E-rouwkaarten kunnen uitkomst bieden wanneer men familie & kennissen in korte tijd van een verlies op de hoogte wil brengen. De kaarten zijn gratis te downloaden en m.b.v. MS Word zijn de teksten aan te passen.

17 juli 2013

Nieuw in de agenda:
TV. Ned.2. Maandag 22 juli 2013 om 21:25 uur. Liefde voor later.

16 juli 2013

Persbericht:
Coöperatie DELA sluit volmachtovereenkomst met Van Kampen Groep

15 juli 2013

Persbericht;
Uitvaartbeurs op 21 en 22 september in de Grote Kerk in Alkmaar. Van Duurzaamheid tot in de Eeuwigheid, "Bewust Leven, Bewust Sterven"

15 juli 2013

Persbericht:
Terebinth themanummer Begraafplaats & Crematorium Westerveld

15 juli 2013

Persbericht:
Onthulling Oorlogsmonument in Thailand (Oorlogs Graven Stichting)

15 juli 2013

Nieuws:
Update van de funeraire website www.atelier-terreaarde.nl

12 juli 2013

Nieuws van de afgelopen week: Uit de ledenbladen: Relevant, leden-kwartaalblad van de NVVE. Uit de nieuwsbladen en websites: Vervallen kerkgebouw verbouwd tot overdekte begraafplaats. Geen enkele verplichting bij armenuitvaart. Almelo stopt subsidie R.K. Begraafplaatsen en blijft onderhoud Joodse Begraafplaats uitvoeren. Workshop Rouw op schrift. Steenhouwer Fransen (100 jaar) voetbalde samen met Abe Lenstra. Overdracht joodse begraafplats Werkendam. Gemeente Brielle neemt begraafplaats Vierpolders over. Gemeente Vught ruimt per ongeluk verkeerde graf. Meer plek voor urnen op begraafplaatsen in Haarlemmermeer. Banken openen loket voor erfgenamen die vergeten tegoeden willen opsporen. Lol op een Keniaanse begrafenis. Houd een begrafenis betaalbaar. Overlijdensrisicoverzekering goedkoper (voor mannen). Geen animo voor bouw Hoogeveens crematorium. Elimmers gaan begraafplaats onderhouden. Forse uitbreiding voor uitvaartcentrum Sneek. Zomerse vieringen lonken voor opgeknapte kapel. Mensen gebruikten 13.700 jaar geleden al bloemen bij begrafenissen. Lees hier alle artikelen...

12 juli 2013

Nieuw in agenda:
Amsterdam. Workshop 'Rouw op schrift' op zondag 28 juli 2013.

11 juli 2013

Nieuw in de agenda:
Breda, 5 oktober 2013. Symposium Ooit ga je dood georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking, een symposium over ziek, verdriet en rouw.

10 juli 2013

Nieuws:
Bloemenboetiek 't Bolletje te Rotterdam heeft een nieuwe website gelanceerd voor het bloemenconcept voor de uitvaartbranche; afscheidmetbloemen.nl

10 juli 2013

Nieuw boek:
Verliefd-Verlaten. Bijzonder verhaal over verliefdheid, verwarring, verbinding en loslaten

10 juli 2013

Nieuw in agenda:
Oisterwijk. Rondleiding Joodse begraafplaats op zondag 14 juli 2013

9 juli 2013

Nieuw:
Nieuwe uitspraak van de Ombudsman Uitvaart. Klacht: Niet correct verlopen zaken bij uitvaart

8 juli 2013

Nieuw in agenda:
Amstelveen/Amsterdam. Rondleiding over begraafplaats Zorgvlied op 17 juli a.s. Thema: theater/film

5 juli 2013

Persbericht:
Opnieuw sterke groeicijfers voor 'de Facultatieve Groep'

5 juli 2013

Nieuws van de afgelopen week: Uit de nieuwsbladen en websites: Diefstal gedenksteen van Krimpense begraafplaats. Church of England wil geen rock-'n-rollgraf. DELA koopt grond voor crematorium langs A73. Stage voor Schaersvoorde. Urnenmuren op drie begraafplaatsen in Twenterand. Liedje Yevgueni mag niet op begrafenis 'omdat het aanzet tot euthanasie'. Gigantische brand door zwevende lampion bij Brits recyclingbedrijf. Joodse begraafplaats Zeeburg gered. Crooswijk nog steeds geteisterd door konijnen. Gemeente wil een hoogwaardig crematorium. Er komt een crematorium in Veldhoven. Lees hier alle artikelen...

5 juli 2013

Vooraankondiging:
Gekleurde tranen (pdf), een handboek bij verlies en rouwsituaties.

5 juli 2013

Persbericht:
Nieuw in de Uitvaartbranche is de training "De ervaren uitvaartleider" van trainingsbureau Het Tiende Huis.

4 juli 2013

Nieuws:
De Videoreportage Haringparty van de Vereniging Toeleveranciers Uitvaartbranche (VTU) heeft een nieuwe uitgave, na ruim 125 maal bekeken te zijn is er een nieuwe versie uit met nog meer sponsoren.

3 juli 2013

Nieuws:
Tender nabestaandenzorg heeft de website vernieuwd en biedt nu ook hulp tijdens het leven op zowel financieel als praktisch gebied. Tevens kan er nu een nazorgmap worden samengesteld.

1 juli 2013

Nieuw in de agenda:
TV Ned.2. om 00:05 uur op 3/4 juli 2013. De kist. Als gast Maik de Boer (Stylist)

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl

  

Mail voor meer informatie:
info@uitvaartinformatie.nl

   

Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief