Hoe ziet je leven er na zo'n ingrijpende gebeurtenis uit? Het boek 'Leven met zelfdoding', dat op 24 april verschijnt, hoopt antwoord te geven op die vragen. Het bestaat uit zestig brieven van mannen en vrouwen die in het verleden met
zelfdoding in hun directe omgeving te maken hebben gehad. In hun brieven richten ze zich op een ‐ voor hen onbekende ­‐ lotgenoot. Iemand die onlangs hetzelfde heeft meegemaakt en die ze hopen te helpen door hun eigen ervaring te delen met hen. Brieven over verdriet en liefde, woede en respect, wanhoop en hoop. Soms emotioneel, soms ook heel praktisch.

Het eerste exemplaar wordt op 24 april in een samenkomst van de briefschrijvers aangeboden aan Jacobine Geel, Voorzitter van GGZ Nederland en presentatrice van onder meer het KRO/NCRV-­‐programma Schepper & Co. Tijdens de bijeenkomst zullen enkele schrijvers hun brief persoonlijk voordragen.

Zestig brieven
Het boek is een initiatief van Sinds 1883 -­ uitgevers. Daar leefde de gedachte dat op deze manier anderen geholpen konden worden. Om zestig mensen bereid te vinden dit te doen is samenwerking gezocht met Jolien van der Kooij, docent aan de uitvaartvakopleiding en Wouter de Jonge, uitvaartondernemer. Zij hebben de mensen gevonden die een brief wilden schrijven waarin ze laten zien hoe het verlies met hun leven verweven is geraakt. Uiteindelijk zijn er zestig heel verschillende brieven voor het boek geselecteerd. Stuk voor stuk persoonlijk. Soms adembenemend, hartverscheurend, verschrikkelijk. Soms heel praktisch: met tips om het leven door te komen. Het is een boek geworden waarvan wij hopen dat heel veel mensen die nu met zelfdoding in hun omgeving te maken hebben of krijgen er troost uit kunnen halen.

Online
De zestig brieven verschijnen in boekvorm, maar ook als e-­‐book. Alle brieven uit het boek plus nog een aantal andere staan vanaf 24 april ook op levenmetzelfdoding.nl. Doel is een zo breed mogelijke verspreiding van het boek.