Sinds 2003 heeft zij haar eigen praktijk Weerschijn, voor sterven, afscheid en rouw. Van 2009-2011 voerde zij onderzoek uit naar specifieke levenseinde-ervaringen in een drietal Nederlandse hospices. Ineke Koedam schreef onder meer 'In het licht van sterven, ervaringen op de grens van leven en dood'.
In haar lezing vertelt de rouwconsulente over de stervende die zich voorbereidt, over hoe een sterfproces kan verlopen en hoe diepgaand betekenis kan worden gevonden in sterven. Zij gaat daarbij in op visioenen, coïncidenties, ongewone transcendente fenomenen en betekenisvolle ervaringen die mensen lijken aan te sporen om onafgemaakte zaken af te ronden voordat zij sterven. Door meer openheid en begrip te ontwikkelen voor deze persoonlijke levenseinde-ervaringen ontstaat er ruimte voor de behoeften van stervenden. Daarmee kunnen we hen beter ondersteunen in het proces van acceptatie en overgave.

Dit is een programma van de Stichting TrösT. TrösT wil het levenseinde en de dood een zichtbare plek wil geven in het dagelijks leven. Daarnaast biedt TrösT troost bij verlies door de dood. TrösT organiseert ontmoetingen, lezingen, workshops culturele- en zingevingsactiviteiten en diners.

Dinsdag 16 september
Het Literatuurhuis, Oudegracht 237, Utrecht
van 20.00 - 22.00 uur
Entree 5,00 p.p.
Reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..