Boek: ‘Verloren en gewonnen', ‘een nieuwe liefde na rouw’

boek verloren en gewonnen‘Verloren en gewonnen', ‘een nieuwe liefde na rouw’

Elk jaar verliezen in Nederland vele duizenden mensen hun geliefde aan de dood.
In vele gevallen gloort na dit grote verlies, soms totaal onverwacht, nieuwe hoop, in de vorm van een nieuwe relatie.
Dat brengt de rouwende vaak in een situatie die niet altijd vanzelfsprekend is.
Een nieuwe partner kan de oude niet vervangen, maar opnieuw de liefde vinden kan wel troost bieden en de rouwende weer een hoopvollere blik op de toekomst bezorgen.

Vele mensen kampen met dit dubbele gevoel: ze hebben iets verloren en iets gewonnen. Toch is er weinig of geen aandacht voor hun situatie. Het thema zit nog erg in de taboesfeer.

In het nieuwe boek ‘Verloren en gewonnen’, over het opnieuw aangaan van een relatie na de dood van je partner, van Maria de Greef krijgen deze rouwenden eindelijk een stem. Voor haar boek sprak Maria de Greef met vele tientallen mensen die, net als Maria zelf, geconfronteerd werden met deze dubbele ervaring.

Petra van Rij, voorzitter van Stichting de Jonge Weduwe, over het boek: ‘Maria de Greef schetst in dit hartverwarmende boek dat rouwen en liefhebben unieke fenomenen zijn. Er is
geen fout. Het is goed zoals het is, zolang je je hart maar volgt. Dus leef van dag tot dag, want niemand heeft je morgen beloofd.’

Roelof Hemmen, nieuwslezer en radiopresentator, die het voorwoord schreef voor het boek: ‘Dit boek gaat over liefde na de dood van je geliefde. Over pijn en schaamte, maar vooral over levenslust. Al die verhalen helpen mij. Ik ben niet de enige.’

Maria de Greef (1963) is professional in de rouwzorg, adviseur, opleider, dagvoorzitter en tekstenmaker. Zij verzorgt educatie en advisering rondom afscheid en rouw. Diverse malen publiceerde zij in uitvaart- en arbo-vakbladen. In haar werk kwam zij zo veelvuldig in aanraking met verhalen van grootouders die zich niet gekend en gehoord voelden in hun verdriet, dat zij voor en over hen het boek Het regent in mijn toekomst schreef.

Maria schrijft ook voor uitvaart-en rouwprofessionals. Zo verzorgt zij brochures en webteksen. Daarnaast is ze rouwboekenrecensent voor het Brancheblad Uitvaartzorg. Als rouwdeskundige is Maria betrokken bij een aantal organisaties die hulp verlenen rondom uitvaart en rouw, waaronder Humanitas, Monuta en ANBO, Ad Novim Academie. Haar kracht en expertise komen vooral samen in het raakvlak van uitvaartbranche, werkveld rouw en palliatieve zorg.
Haar roots liggen in het onderwijs en de uitvaartwereld. Diverse opleidingen, post-hbo en post-doc, brachten haar de expertise en vaardigheden waar ze nu over beschikt. Daarnaast kan ze bogen op een zeer ruime ervaring en beschikt ze over een groot netwerk. Naast haar werk als rouwdeskundige is Maria mede-directeur van funiQ: het Landelijk uitvaart expertisecentrum.

Titel Verloren en gewonnen
Nieuwe liefde vinden na de dood van je partner
Auteur Maria de Greef
Uitgever Witsand Uitgevers
Taal Nederlands
Pagina's     120
Druk 1
ISBN13 978-94-9201-160-2
Prijs € 17,95