Persbericht
ook

Ouders Overleden Kind is gestart met een serie podcasts, voor en door ouders van overleden kinderen. De serie heet ‘maak rouw bespreekbaar’. Podcastpresentator en lotgenoot Marleen Mulderij startte deze serie omdat ze meer bekendheid wil geven aan hoe het is, verder te leven na het verlies van een kind. De vereniging publiceert de podcasts breed in luisterbibliotheken en op de eigen site. Voor komende edities zijn ouders en betrokkenen welkom om mee te werken.

Tijdens de coronacrisis begon OOK-bestuurslid Marleen met haar initiatief; ze greep de kans om lotgenoten te spreken over hun ervaringen en over hun vragen, die in een podcast kunnen worden gebruikt.
Het voordeel van een podcast is het zelf in de hand hebben wanneer je luistert. Tijdens het schoonmaken van het huis, in het verkeer of op andere momenten wanneer je je handen te vol hebt om naar een scherm te kijken. Een podcast pauzeren kan ook, om later verder te luisteren. OOK wil op deze manier de mogelijkheid aanpakken om lotgenoten te informeren en/of mee te nemen in verhalen en initiatieven. Marleen gaat in haar afleveringen op zoek naar herkenning, troost en perspectief, de pijlers waar de vereniging OOK voor staat.

OOK podcast; de opzet
In de eerste podcast vertelt Marleen over wat haar dochter Lonneke is overkomen, hoe zij is overleden. In latere podcasts vertelt ze over het leven van haar dochter, met alle wensen en dromen van een meisje op de middelbare school. Ook interviewt Marleen Debbie Mulder over haar initiatief Wolkenvriendjes.nl, een platform voor ouders die hun baby zijn verloren.
Een later thema van de podcasts is de gastles die Marleen geeft over rouw, verdriet, verlies, maar ook over troost en perspectief. De vereniging biedt deze gastlessen aan bij de Politieacademies en op diverse ROC’s en andere instellingen.

Voor en door lotgenoten, toegankelijk voor iedereen
In de podcastserie ‘OOK – Maak rouw bespreekbaar’ wil de vereniging ruimte creëren voor ervaringen, verhalen, informatie en interviews. Rouwen om (een) overleden kind(eren) is te vergelijken met een vingerafdruk. Niemand rouwt op eenzelfde manier en toch zijn er zoveel overeenkomsten en ervaringen waarin we onszelf kunnen herkennen. Luisteraars die zelf een suggestie hebben voor, of willen meewerken aan een podcast, kunnen hun idee insturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Zo wordt het een serie podcasts voor en door lotgenoten, maar toegankelijk voor iedereen.

De podcasts zijn via telefoons en tablets te luisteren via de podcast-apps Spotify, Breaker, Google Podcasts, Apple podcasts/iTunes, Soundcloud, Pocketcast en Radio Public. Of vind ze via www.oudersoverledenkind.nl/podcasts. De podcasts worden ingeleid door Jeroen Bastiaansen, die zijn stem aan de vereniging uitleende.algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief