Persbericht
De Begraafplaats augustus 2020

- Willem versus Walter
Willem van der Putten (juridisch adviseur gespecialiseerd in lijkbezorgingsrecht) spreekt Walter Kooy (voorzitter Brana, Branchevereniging voor echte natuurbegraafplaatsen in Nederland) over de claim van eeuwigdurende grafrust, over al dan niet ruimen, en over de vermeende commerciële doelstellingen en de elitaire houding van Brana.

- De prijs doet er (meestal) niet toe
Onlangs presenteerde Monuta haar jaarlijkse onderzoek naar graf- (en tegenwoordig ook crematie)kosten en constateerde (wederom) hoe groot de verschillen in graftarieven zijn en hoe weinig transparant de tarieven tot stand komen. Maar, vroegen De Begraafplaats zich af, speelt de prijs van begraven en het prijsverschil tussen begraven en cremeren werkelijk zo’n grote rol bij de keuze van nabestaanden? Zoekt de consument de transparantie waar Monuta zo op hamert? Uitvaartondernemers kunnen dat weten. En zij denken van niet.

- De (nieuwe) maat der funeraire dingen
Grote kans dat ‘anderhalvemetersamenleving’ het ‘Woord van het Jaar’ wordt. De oproep om afstand te houden heeft grote gevolgen voor de maatschappij. Dat was ook merkbaar tijdens uitvaarten. Op het beperken van het aantal aanwezigen en het schrappen van condoleancebijeenkomsten kwam veel kritiek. Een laatste afscheid is immers van belang voor het rouwproces. Wat zijn de huidige uitgangspunten voor de inrichting van de lijkbezorging en de samenleving? En moeten die worden aangepast?

- Drijfveren: “Gij dan, zijt ook bereid”
Jan Brouwer is beheerder van begraafplaats De Meenthof in Wekerom (gemeente Ede), Ab van den Berg is de voorzitter van het bestuur. Een gesprek met hen over de oprichting van De Meenthof in 2012 en hun drijfveren om zich in te zetten voor deze begraafplaats op reformatorische grondslag.

De Begraafplaats
In 2020 bestaat de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen 25 jaar. In dit jubileumjaar heeft de LOB een feestelijke aanbieding: de laatste drie nummers van 2020 voor €10,00. . www.begraafplaats.nl/ik-neem-een-abonnement

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief