Het boek dat de dood bespreekbaar maakt

Het boek dat de dood bespreekbaar maakt
Subtitel: wie de dood kent, leeft anders

Waarom sterft iemand zo jong?
Wat is de zin van het leven en de dood?
Is er genoeg ruimte voor alle zielen?
Hoe ziet het leven na de dood eruit?
Waarom overkomt mij dit nou weer?

Op deze en andere vragen wordt in 'Het boek dat de dood bespreekbaar maakt' antwoord gegeven, volgens de visie van de schrijfster.

Het boek bevat spirituele inzichten en een inspirerende kijk op het leven, de dood en het leven na de dood. Aan de hand van persoonlijke ervaringen en levenslessen, verhalen en metaforen, oefeningen en voorleesteksten wordt de dood bespreekbaar gemaakt. Yolanda Rijks (initiatiefneemster van de informatieve website www.overdedood.nl) geeft in dit boek haar eigen visie.
Ze gaat ervan uit dat alle meningen en overtuigingen naast elkaar kunnen bestaan.
De schrijfster waarschuwt dat de inhoud van het boek voor sommige lezers als schokkend kan worden ervaren.

De gebonden uitgave is uitgevoerd met een ringband. Daardoor blijft het gemakkelijk open liggen tijdens het (voor)lezen en het doen van oefeningen. Door de afmeting in A5 kan het boek overal mee naartoe genomen worden.

       

Titel

Het boek dat de dood bespreekbaar maakt

Auteur

Yolanda Rijks

Uitgever

Uitgeverij Digitalis

Pagina's

129 pagina's

Afmetingen  

Gebonden A5 met ringband

Druk

1

ISBN13

ISBN: 9789461900715

Prijs

€ 10,-

E-boek

ISBN: 9789461900722

Prijs

€7,50

   

boek verloren en gewonnen‘Verloren en gewonnen', ‘een nieuwe liefde na rouw’

Elk jaar verliezen in Nederland vele duizenden mensen hun geliefde aan de dood.
In vele gevallen gloort na dit grote verlies, soms totaal onverwacht, nieuwe hoop, in de vorm van een nieuwe relatie.
Dat brengt de rouwende vaak in een situatie die niet altijd vanzelfsprekend is.
Een nieuwe partner kan de oude niet vervangen, maar opnieuw de liefde vinden kan wel troost bieden en de rouwende weer een hoopvollere blik op de toekomst bezorgen.

Vele mensen kampen met dit dubbele gevoel: ze hebben iets verloren en iets gewonnen. Toch is er weinig of geen aandacht voor hun situatie. Het thema zit nog erg in de taboesfeer.

In het nieuwe boek ‘Verloren en gewonnen’, over het opnieuw aangaan van een relatie na de dood van je partner, van Maria de Greef krijgen deze rouwenden eindelijk een stem. Voor haar boek sprak Maria de Greef met vele tientallen mensen die, net als Maria zelf, geconfronteerd werden met deze dubbele ervaring.

Petra van Rij, voorzitter van Stichting de Jonge Weduwe, over het boek: ‘Maria de Greef schetst in dit hartverwarmende boek dat rouwen en liefhebben unieke fenomenen zijn. Er is
geen fout. Het is goed zoals het is, zolang je je hart maar volgt. Dus leef van dag tot dag, want niemand heeft je morgen beloofd.’

Roelof Hemmen, nieuwslezer en radiopresentator, die het voorwoord schreef voor het boek: ‘Dit boek gaat over liefde na de dood van je geliefde. Over pijn en schaamte, maar vooral over levenslust. Al die verhalen helpen mij. Ik ben niet de enige.’

Maria de Greef (1963) is professional in de rouwzorg, adviseur, opleider, dagvoorzitter en tekstenmaker. Zij verzorgt educatie en advisering rondom afscheid en rouw. Diverse malen publiceerde zij in uitvaart- en arbo-vakbladen. In haar werk kwam zij zo veelvuldig in aanraking met verhalen van grootouders die zich niet gekend en gehoord voelden in hun verdriet, dat zij voor en over hen het boek Het regent in mijn toekomst schreef.

Maria schrijft ook voor uitvaart-en rouwprofessionals. Zo verzorgt zij brochures en webteksen. Daarnaast is ze rouwboekenrecensent voor het Brancheblad Uitvaartzorg. Als rouwdeskundige is Maria betrokken bij een aantal organisaties die hulp verlenen rondom uitvaart en rouw, waaronder Humanitas, Monuta en ANBO, Ad Novim Academie. Haar kracht en expertise komen vooral samen in het raakvlak van uitvaartbranche, werkveld rouw en palliatieve zorg.
Haar roots liggen in het onderwijs en de uitvaartwereld. Diverse opleidingen, post-hbo en post-doc, brachten haar de expertise en vaardigheden waar ze nu over beschikt. Daarnaast kan ze bogen op een zeer ruime ervaring en beschikt ze over een groot netwerk. Naast haar werk als rouwdeskundige is Maria mede-directeur van funiQ: het Landelijk uitvaart expertisecentrum.

Titel Verloren en gewonnen
Nieuwe liefde vinden na de dood van je partner
Auteur Maria de Greef
Uitgever Witsand Uitgevers
Taal Nederlands
Pagina's     120
Druk 1
ISBN13 978-94-9201-160-2
Prijs € 17,95

aandacht_voor_een_overledene

Waar is de overledene nu?
Hoe kan ik een overledene bereiken?
Wat kan ik voor een overledene doen?
Wanneer krijg ik een berichtje van de overledene?

In het boekje ‘Aandacht voor een overledene' krijg je antwoord op deze en andere vragen over het leven na de dood.
Yolanda Rijks uit Zeewolde (initiatiefneemster van de website www.overdedood.nl) beschrijft verschillende manieren om je betrokken te blijven voelen bij de overledene, zonder de ander vast te houden.

Het idee voor dit boekje ontstond door reacties op een vraag uit de Cursus Over de dood.
De meeste cursisten wisten niet wat je kunt doen voor een overledene, die doorleeft in een andere dimensie.

Pas als je weet wát je zelf voor een overledene kunt doen, kun je ermee beginnen.

In dit boekje staat informatie over hoe je een overledene kunt bereiken en wat je zelf voor een overledene kunt doen.
Er staan 10 voorleesteksten en 11 oefeningen in die je direct kunt gebruiken.

Het boekje heeft 98 pagina's en is uitgevoerd met een ringband.
Het blijft daardoor, tijdens het voorlezen van de teksten of het doen van de oefeningen, gemakkelijk open liggen.
Door de afmeting in A5 kan het boekje overal mee naartoe genomen worden.

Een praktisch boekje voor iedereen die iets voor een overledene wil doen.

De inhoud richt zich niet op een bepaalde religie of levensbeschouwing.


‘Aandacht voor een overledene'
Wat je zelf voor een overledene kunt doen

is ook verkrijgbaar als E-Book.

Voor meer informatie kun je bij de schrijfster terecht.
Kijk op http://yrijks.overdedood.nl 

Yolanda Rijks (1962) is o.a. Gediplomeerd Counsellor en Verliesbegeleider.

Vrijheid_voor_iedereen_rondom_het_sterven

Sterven is een persoonlijk proces. De beeldvorming die de stervende en de omgeving van de stervende ervaart is van mens tot mens verschillend. Toch kan men een innerlijke vrede ervaren bij esoterische, naar binnen gekeerde, woorden die zijn gebaseerd op eeuwenoude kennis. De overgang bij het sterven en het verwerkingsproces na het sterven krijgen een diepe betekenis door het lezen en voorlezen van deze teksten. Zelfs na jaren van overlijden leven de teksten op als een overleden dierbare wordt herdacht. De subtiele illustraties maken de diepgang zichtbaar om in verbinding vrijheid te ervaren.


 

 Titel

 Vrijheid voor iedereen rondom het sterven

 Auteur

 Claudia Koole-Molenschot

 Illustraties

 Sabine Aarts

 ISBN 10

 9081178229

 Omvang, uitvoering

46 pagina's

 Prijs

 € 8,95

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar Boekenlijst

Boek/Handreiking als kinderen niet beter worden

Een handreiking voor palliatieve zorg vanuit een sociaal agogische hoek

Uit onderzoek blijkt dat in Nederland jaarlijks ongeveer 4.200 a 7.000 kinderen enige vorm van palliatieve zorg behoeven. Het gaat hier om de zorg bij levensduurbeperkende en levensbedreigende ziekten. Een levensduurbeperkende ziekte wordt gedefinieerd als een aandoening waarbij het kind meestal vroegtijdig dood gaat, bijvoorbeeld stofwisselingsziekten. Een levensbedreigende ziekte is een ziekte die kan uitlopen op een vroegtijdige dood maar waarbij ook de kans bestaat tot overleven, zoals kanker. Het doel van palliatieve zorg is het bereiken van de hoogst mogelijke kwaliteit van leven voor zowel het kind als diens naasten. Palliatieve zorg voor kinderen en jongeren is bijzondere zorg en vraagt van zorgverleners specifieke competenties, waaronder kennis van de ontwikkeling van het kind. Het kind en gezin staan in de zorg centraal. Palliatieve zorg is maatwerk.

In deze handreiking wordt aandacht besteed aan de palliatieve zorg vanaf het moment dat duidelijk is dat het kind niet meer beter kan worden: het kind bevindt zich in de palliatieve fase. De handreiking is geschreven voor een breed scala aan disciplines. Vanuit een informatieve en sociaal agogische invalshoek wordt invulling gegeven aan de palliatieve zorg in een unieke palliatieve situatie. Er wordt gesproken over de palliatieve zorgverlener. Deze zorgverlener kan ingevuld worden door verschillende disciplines, zoals een pedagogisch hulpverlener of verpleegkundige. Maar ook specialisten, huisartsen, professionals verstandelijk gehandicaptenzorg etc. kunnen in de handreiking belangrijke en praktische informatie vinden.

In het eerste hoofdstuk wordt de palliatieve zorg informatief uitgewerkt en wordt een model geschetst voor de palliatieve zorg voor kinderen. In de hoofdstukken die volgen wordt het model inhoudelijk verder uitgewerkt en wordt op een praktische wijze invulling gegeven aan de begeleiding en ondersteuning van kind en gezin. In het laatste hoofdstuk wordt aandacht besteed aan de palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. In de bijlagen is een lijst opgenomen met aandachtspunten voor het zorg- en inventarisatieplan voor professionals en voorbeelden van werkbladen die gebruikt kunnen worden in de verbinding met het kind en de eventuele broer(s)/zus(sen).Deze handreiking is een aanrader voor zorgverleners die met ernstig zieke kinderen te maken hebben. Stichting Palliatieve Zorg voor Kinderen is daarom blij met het verschijnen van dit boek.
Francis Blokland
Directeur stichting Palliatieve zorg voor Kinderen
Boekgegevens
:

Titel:              Een handreiking voor palliatieve zorg vanuit een sociaal agogische
                       hoek
Auteurs:        Bo van Aalst
Illustraties:    Niels Dominicus
Vormgeving: Niels Dominicus
Uitgever:        Bo van Aalst
ISBN:             978-90-813289-2-0
Prijs:              € 24,95
Omvang:       30 x 21 cm, 90 pagina's

Bestellen van de Handreiking: http://www.praktijk-bo.nl
 


   

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.