Gijsje_Teunissen-Afscheid_nemen_met_je_hart
Dertig bijzondere uitvaarten

Bij een overlijden komt er van alles op de nabestaanden af. Gijsje Teunissen helpt families in deze moeilijke tijd bij het vinden van rituelen, woorden en manieren om het afscheid persoonlijk vorm te geven.
Afscheid nemen met je hart is een verzameling impressies van uitvaarten die Gijsje heeft begeleid. De verhalen, eerder verschenen in Het Noordhollands Dagblad, zijn geïllustreerd met eigen foto's van de families, die trots zijn op hun bijzondere afscheidsviering.
Afscheid nemen met je hart een kleurrijk palet van mogelijkheden, dat zeker ook andere families zal inspireren. Er is beslist meer mogelijk dan je denkt!

Gijsje Teunissen (1954) is ritueelbegeleidster en uitvaartbegeleidster. Haar bedrijf Charon is gevestigd in Egmond aan de Hoef.


Titel

Afscheid nemen met je hart

Auteur

Gijsje Teunissen

ISBN

978 90 6305 552 3

Omvang

132 pag.

Prijs

€ 18,95

 

 

 

 

 

 


Terug naar Boekenlijst

boek Als ik later dood benAls ik later dood ben en wat ik dan zou willen
Inspirerend en taboedoorbrekend werkboek: Van budgettips tot wat er allemaal kan en mag bij een uitvaart

Als ik later dood ben en wat ik dan zou willen helpt je op een speelse manier na te denken over je eigen afscheid en uitvaart. Een werkboek vol informatie en ideeën. Voor iedereen die stil wil staan bij zijn of haar eigen afscheid, of zich afvraagt wat daar allemaal bij komt kijken. Na je overlijden kan het door je nabestaanden gebruikt worden bij het vormgeven van jouw afscheid en uitvaart. Dit praktische werkboek vol informatie en tips over het afscheid en de uitvaart is vanaf heden te bestellen voor € 18,95 via www.platformnel.nl

Het boek 'Als ik later dood ben en wat ik dan zou willen' sluit aan bij de behoefte meer over de dood en het eigen afscheid te praten. Het is tot stand gekomen dankzij de bijdrage van ruim 200 crowdfunders.

Het boek is fraai vormgegeven, bevat heldere illustraties en nodigt uit om doorheen te bladeren, te lezen en je eigen notities te maken. In vier hoofdstukken neemt het je mee langs de verschillende facetten van het afscheid en de uitvaart.

Titel Als ik later dood ben en wat ik dan zou willen
Auteur  Simone Scholts, Meta Stevens, Yvon Thewessen en Margon de Vries.
Illustraties Eric Duyvis
Uitgever platformnel.nl
Taal Nederlands
Pagina's     60 en omslag 6
Druk 1
ISBN13 978-90-826491-0-9
Prijs € 18,95 te bestellen via www.platformnel.nl

 

pdfDownload hier het volledige persbericht.

 

 

Boek_een_laatste_groet

In Een Laatste Groet geeft Marrie Bot een indringend beeld van de wijze waarop in multicultureel Nederland met de dood wordt omgegaan. Het is het resultaat van jarenlang fotograferen en uitvoerig onderzoek. De fotografe woonde tussen 199O en 1998 ruim 1OO uitvaarten bij en legde de rituelen vast bij rooms-katholieke, protestantse, joodse en niet-kerkelijke Nederlanders. Ze brengt daarbij zowel de traditionele als de recent ontstane gebruiken in beeld. Daarnaast fotografeerde ze de rituelen rond de dodenbezorging van de in ons land wonende Surinaamse creolen, Kaapverdianen, Surinaamse hindoes, Chinezen, en Pakistaanse, Iraanse en Surinaamse traditioneel-Javaanse moslims.

 


 

Titel

Een laatste groet

Auteur

Marrie Bot

Uitgever

Ef & Ef In Boeken

ISBN

 

Prijs

 

Uitvoering, omvang

Gebonden, 288 pag.

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar Boekenlijst

 

Als woorden tekortschieten uitvaarttoespraak

Als woorden tekortschieten
Op een uitvaart wordt een toespraak van een nabestaande vaak gewaardeerd. Alleen is een speech schrijven geen makkelijke opgave. Het boekje Als woorden tekortschieten biedt hulp. De handleiding werkt heel eenvoudig. Iedere paragraaf eindigt met een opdracht. Zo begin je bijvoorbeeld eerst met het maken van aantekeningen. Vervolgens geven ze aan hoe je die aantekeningen op hun plaats kunt laten vallen. Je toespraak krijgt zo stap voor stap de juiste vorm.


Titel Als woorden tekortschieten
Auteur Karin Dona en Hendrik Kruit
Uitgever Eigen beheer
Taal Nederlands
Druk 1
Prijs € 12,95
Bestellen http://www.tekstentoespraak.nl/product/boek-als-woorden-tekortschieten/

 

Terug naar Boekenlijst

Boek_er_zijn_voor_jou Claire Vanden Abbeele 

Omgaan met jonge mensen die rouwen
De auteur gaat in op alle tegenstrijdige gevoelens die kinderen en jongeren kunnen hebben na het verlies van een dierbaar persoon. Ook heeft zij oog voor de machteloosheid waarmee ouders, onderwijskrachten en andere volwassenen zich geconfronteerd kunnen zien.Titel

“Er zijn voor jou”

Auteur

Claire Vanden Abbeele

Uitgever

Lannoo, Warnsveld 2004

ISBN

 

Prijs

€ 12,95

Uitvoering, omvang

Gebonden, 206 pag.

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar Boekenlijst

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.