header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

volg_ons_op_Twitter_Uitvaart_Internet_Diensten www.twitter.com/uitvaartnieuws

Na eerst de kat uit de boom gekeken te hebben, gaan we nu toch twitteren. In eerste instantie waren we sceptisch, omdat we de zin van het twitteren tussen nabestaanden, rouwenden en dienstverleners niet echt als een aanvulling op de c.q. onze dienstverlening zagen. Ook al vanwege de beperking van het aantal woorden in een tweet. 

Nieuws 2 nieuwe uitspraken van de Ombudsman Uitvaart april 2011

Ombudsman Uitvaart logo
2 nieuwe uitspraken van de Ombudsman Uitvaart:

Klacht 2010-63 gaat over noodzakelijke laatste zorg die niet werd verleend aan een overledene en de rol van het betreffende mortuarium daarbij.... Lees verder
Klacht 2010-86 betreft een broer van een overledene die op volgens hem onjuiste gronden werd gezien als opdrachtgever van de uitvaart. De ombudsman constateert dat er sprake is geweest van dwaling en vernietigt de overeenkomst tussen de broer en de uitvaartondernemer.... Lees verder...

Nieuws: 2 nieuwe uitspraken van de Ombudsman Uitvaart:

logo_ombudsman_uitvaart

2 nieuwe uitspraken van de Ombudsman Uitvaart

Klacht 2010-65 gaat over het moeten betalen van het volle tarief voor een crematie, terwijl er van alle faciliteiten geen gebruik werd gemaakt omdat het in dit geval om een 'technische' invoer ging.

Klacht 2010-79 gaat over zogenoemde waslijstklachten, vaak terug te voeren op gebrekkige communicatie tussen uitvaartverzorger en opdrachtgever. De klachten worden deels gegrond en deel ongegrond verklaard.

Persbericht: Grote belangstelling voor eerste Nieuwjaars Ontmoeting uitvaartbranche

Grote belangstelling voor eerste Nieuwjaars Ontmoeting uitvaartbranche

Van de meer dan 200 uitgenodigde bedrijven hebben er al 51 laten weten dat zij de eerste Nieuwjaars Ontmoeting voor de uitvaartbranche zullen bijwonen. Deze vindt plaats op zondag 30 januari 2011 van 13 tot 15 uur in Amsterdam. "Omdat nog niet bekend is hoeveel mensen er in totaal komen, reserveer ik pas begin januari de zaal", aldus organisator Vital van Looveren. "Dan kunnen we de grootte van de zaal precies afstemmen op het aantal personen."

Persbericht: "Lotgenotengroep voor kinderen die rouwen"

Persbericht

"Lotgenotengroep voor kinderen die rouwen"

Humanitas start in februari voor de vijfde keer een lotgenotengroep voor kinderen die rouwen, in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Het doel hiervan is kinderen te ondersteunen en te begeleiden bij het verwerken van hun verlieservaring.
In een groepje van 6 tot 8 kinderen wordt er gepraat over het verlies van een ouder, broer(tje) of zus(je).
Maar er wordt niet alleen gepraat. Door middel van knutselen, tekenen, verhalen vertellen, spel en creativiteit hebben de kinderen de mogelijkheid hun verlieservaring te delen en te verwerken.Dit alles onder deskundige begeleiding.

veel geraadpleegde onderwerpen

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl