Dit boek gaat over Nico en nog preciezer, zijn rouwproces na het overlijden van Andries (en zijn zus) die ervoor kozen om zelf te stoppen met leven. Daar zijn gruwelijke woorden voor; suïcide en zelfmoord, zelfdoding. Een woord waar geen vriendelijkheid in zit.

Een boek over het verder leven na verlies van je dierbare door zelfdoding. Een persoonlijk verhaal verweven met een theoretisch kader. Dit boek biedt geen pasklare oplossingen, of manieren "zoals het hoort".

Ieder verlies en het verweven van dit verlies in een leven wat verder geleefd wordt is uniek, bijzonder en op een eigen wijze. Het kan herkenning bieden, verheldering geven, het persoonlijk verlies
in een breder theoretisch kader plaatsen, waardoor het wat meer te bevatten is. Waardoor het eigen leven verder geleefd mag worden en het verlies aanwezig kan en mag zijn…

Dit boek is bedoeld voor iedereen die in zijn leven in aanraking is gekomen met zelfdoding. De auteurs laten zien hoe een rouwproces bij zelfdoding kan verlopen waardoor het boek tevens een must have is voor elke therapeut en (rouw) consulent (in opleiding).


Titel

Subtitel

Verder leven na zelfdoding

Een rouwproces overdacht

Auteur

Co-auteur

Nico Van Der Heiden

Harriëtte Modderman

Taal

Nederlands

Uitgever

Acco Uitgeverij B.V.

Uitvoering

Paperback

Aantal pagina's

128 pg.

 

 Terug naar Boekenlijst Rouw

Boek: Van harte gecondoleerd

Hoe ga je om met het verlies van een ouder als je zelf nog maar net op eigen benen staat? Van harte gecondoleerd geeft een beeld hoe leeftijdsgenoten dat doen. Je leest de ervaringen van mensen van wie de vader, moeder of allebei de ouders zijn overleden. 

Ameline sprak met meer dan twintig van hen over rouwverwerking en zes daarvan, inclusief zijzelf, staan centraal in het boek. Het zijn verhalen van mensen uit grote en kleine gezinnen, van personen waarvan hun ouders door (erfelijke) ziekte, na een ongeval of vanwege zelfdoding zijn overleden. Sommigen stonden ineens aan het roer van het huishouden, de een kreeg een burn-out en de ander heeft nooit ergens last van gehad.

Auteur:

 

Ameline Ansu

pagina's:

 

176

Uitvoering:

 

paperback

Isbn:

 

978 90 00 37129 7

Prijs:

 

€ 17,99

Isbn E-book:

 

978 90 00 37130 3

Prijs e-book:

 

€ 9,90

verschijning:

3 februari 2020

 Terug naar Boekenlijst Rouw

Boek: Nu is nog zo zonder jou

boek nu is nog zo zonder jouMarloes Harkema

Marloes Harkema is pas 28 jaar als ze weduwe wordt. In het boek 'Nu is nog zo zonder jou' beschrijft ze op aangrijpende wijze haar rouwproces. Het is een kwetsbaar en teder verslag, dicht op de huid en recht uit het hart geschreven. Een boek vol herkenning voor mensen die hun geliefde of dierbare hebben verloren, en hun omgeving.

‘Rouw is een eenzaam proces. In het bijzonder voor jonge mensen, omdat hun omgeving in de bloei van hun leven is en veelal geen ervaring heeft met rouw’, aldus Marloes Harkema. Met haar boek wil zij lotgenoten (h)erkenning en moed geven. Ook biedt het waardevolle handvaten voor mensen die willen troosten, maar niet weten hoe.


Titel Nu is nog zo zonder jou
Auteur Marloes Harkema
Illustrator Maartje van den Noort
Uitgever Scrivo Media
ISBN 9789491687556
Prijs € 18,95
Omvang  112 pg.
Uitvoering Paperback
 Te bestellen bij bol.com 

Terug naar Verlies partner
Terug naar Boekenlijst Rouw

 

Boek: Troostpleister Over verdriet, verlies en veerkracht


boek troostpleister

Over verdriet, verlies en veerkracht

Joke Verweerd verloor begin 2017 haar echtgenoot na een kort ziekbed, na een lang huwelijk. In Troostpleister heeft zij woorden gevonden voor het loslaten van een geliefd mens en voor de rauwheid van rouw. Hoe leef je met elkaar toe naar het afscheid en zorg je ervoor dat gezegd is wat gezegd moet worden? Ook gaat Joke eerlijk in op haar worsteling met de vraag of verdriet een vijand is, of misschien ook een vriend kan zijn. Haar conclusie is dat vertrouwen de weg van rouw en gemis begaanbaar maakt. Dan blijft er zo veel over om dankbaar voor te zijn.
In dit boek zijn ook een aantal voorbeeldteksten voor woorden van afscheid opgenomen


Titel

Troostpleister

Auteur

Joke Verweerd

Taal

Nederlands

Uitgever

Boekencentrum

Pagina's

128

Druk

1

Verschijningsdatum   

maart 2018

ISBN13

 9789023952664

Prijs

€ 12,99

Bestellen

Bol.com


Terug naar Overzicht Rouw Volwassenen Algemeen 
Terug naar Boekenlijst Rouw 

Boek: Slotcouplet Ervaringen van een longarts


cover slotcouplet

Geneeskunde is soms genezen, vaak verlichten, altijd troosten. Longarts Sander de Hosson laat zien hoe deze eeuwenoude uitspraak nog altijd geldt. Hij behandelt patiënten met een ongeneeslijke ziekte, bij wie de laatste levensfase is aangebroken. Samen met een team van zorgverleners streeft hij naar de beste kwaliteit van leven en sterven voor de patiënt.

De Hosson vertelt openhartig wat hij denkt en voelt, hoe hij handelt bij vaak ingewikkelde ziektegeschiedenissen en hoe hij worstelt met de vraag die veel dokters hebben: waar ligt de grens van geneeskunde? Moet wel alles wat kan?


Slotcouplet biedt een unieke blik op een wereld vol dilemma's, verdriet, compassie, liefde, écht contact en troost.


Titel

Slotcouplet

Auteur

Sander de Hosson

Taal

Nederlands

Uitgever

De Arbeiderspers, Amsterdam

Pagina's

216

Druk

1

Verschijningsdatum   

maart 2018

ISBN13

9789029523950

Prijs

€ 18,99

Bestellen

Bol.com


Terug naar Overzicht Rouw Volwassenen Algemeen 
Terug naar Boekenlijst Rouw