header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

Phoenix Urnen (10-jarig jubileum) nu met online urnencatalogus
Deze maand is het al weer 10 jaar geleden dat Michaël van de Sande startte met zijn eigen atelier in handbeschilderde sierurnen voor asbewaring.
Overigens was dit niet het begin van zijn werkzaamheden. Hij begon al met het vak van "plateelschilder" in 1978 bij de wereldbefaamde Koninklijke Delfts Aardewerkfabriek "De Porceleyne Fles Anno 1653".

Rijksen UitvaartZorg Vallei & Rijn lanceert De Uitvaart-app


rijksen uitvaartzorg logo
Rijksen UitvaartZorg Vallei & Rijn lanceert De Uitvaart-app

Wanneer u te maken krijgt met overlijden heeft u direct ontzettend veel aan uw hoofd. Uitvaartonderneming Rijksen UitvaartZorg Vallei & Rijn wil het nabestaanden graag zo gemakkelijk mogelijk maken en komt daarom met een unieke Uitvaart-App.

Persbericht: Nieuwe naam, vertrouwde uitvaartzorg Rijksen UitvaartZorg – Vallei & Rijn


rijksen uitvaartzorg logo

Nieuwe naam, vertrouwde uitvaartzorg
Rijksen UitvaartZorg – Vallei & Rijn

Johan Rijksen verzorgt al jarenlang uitvaarten in de omgeving van Veenendaal. In de loop der jaren is zijn uitvaartzorg verder uitgebreid. Daarom treedt de uitvaartondernemer vanaf nu naar buiten onder de naam Rijksen UitvaartZorg - Vallei & Rijn. Met complete uitvaartzorg en aandacht voor de mens.

Persbericht: Herdenkingsdag Dichterbij: Geliefde overledenen herinneren


logo sterven en rouw midden-Brabant

Herdenkingsdag Dichterbij: Geliefde overledenen herinneren

Het Netwerk Sterven en Rouw Midden-Brabant organiseert op zondag 16 maart een herdenkingsdag voor iedereen die stil wil staan bij een dierbare die dood is gegaan.

Persbericht: Keur Uitvaartbegeleiding kiest voor UitvaartLite


logo uitvaartlite trobit 
Keur Uitvaartbegeleiding kiest voor UitvaartLite
Keur Uitvaartbegeleiding uit Woubrugge heeft gekozen voor UitvaartLite, het online administratiepakket van TroBit. "UitvaartLite is voor ons praktisch en efficiënt omdat we daarmee altijd en overal toegang hebben tot onze administratie, ook bij familie thuis", aldus Dennis Keur van Keur Uitvaartbegeleiding.

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl