header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

samenwerkingslogo afscheidswijzer uitvaartinternetdienstenSamenwerkingsverband tussen toonaangevende bedrijven binnen de uitvaartbranche

Drie leidende bedrijven binnen de uitvaart informatievoorziening, Afscheidswijzer, Uitvaart Internet Diensten en Uitvaartadressengids gaan een samenwerkingsverband aan.

Persbericht: De vijf grootste misverstanden over een online uitvaart


tablet pcDe vijf grootste misverstanden over een online uitvaart
Het imago van ‘snelle jongens die willen mee profiteren’, bodemprijzen waar vast een adder onder het gras zit, en alleen bedoeld voor mensen om wie niemand geeft. Over het online regelen van een uitvaart bestaan veel vooroordelen en misverstanden.

Persbericht: Vakexamen Uitvaartzorg start met theorie-examens


vakexamen uitvaartzorgVakexamen Uitvaartzorg start met theorie-examens
Stichting Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) start met de theorie-examens. Vanaf vandaag kunnen uitvaartverzorgers die zich verder willen ontwikkelen in het beroep zich inschrijven via de website www.navu.nl/examen

Persbericht: Uitvaartcentrum Boezemsingel vijf maanden dicht voor grote verbouwing Rotterdam


Dela logo voor elkaarUitvaartcentrum Boezemsingel vijf maanden dicht voor grote verbouwing Rotterdam
Het uitvaartcentrum van Goetzee DELA aan de Boezemsingel in Rotterdam gaat vanaf 2 januari 2017 vijf maanden dicht vanwege een grote verbouwing. Begin juni is de heropening. Die maand is ook een open dag. Tot die tijd kunnen nabestaanden terecht in uitvaartcentra in Rhoon en Capelle aan den Ijssel.

Persbericht: Bestemmingsplan nieuw crematorium nabij Tynaarlo definitief goedgekeurd


RespectrumBestemmingsplan nieuw crematorium nabij Tynaarlo definitief goedgekeurd
Respectrum Crematoria gaat een nieuw crematorium bouwen ten noorden van de wijk Ter Borch in Eelderwolde. Nadat de gemeenteraad van Tynaarlo begin dit jaar al instemde met de bouw ervan, is nu ook het bestemmingsplan voor het crematorium definitief goedgekeurd. Woensdag 21 december jl. verklaarde de Raad van State namelijk twee ingestelde beroepen niet-ontvankelijk.

veel geraadpleegde onderwerpen

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl