header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

NH Radio Koop GeersingUitvaart ondernemer Koop Geersing start radioprogramma op zondagochtend
“Ik wil de luisteraars inspireren met verhalen over leven en dood”

Uitvaartondernemer Koop Geersing van Yarden & Geersing Uitvaartzorg uit Zeist start op 7 januari als radiomaker bij NH Radio.

Persbericht: Ridderorde voor Evert de Niet


evert de niet ridderordeRidderorde voor Evert de Niet
Als erkenning voor zijn verdiensten in de uitvaart branche, werd Evert de Niet (63) op 14 december benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De Niet is vanaf 1977 betrokken bij Algemeen Belang, een uitvaartverzekeraar in het noorden van het land.

Persbericht: Genomineerden Gouden Terebinth bekend


terebinth stichtingGenomineerden Gouden Terebinth bekend
De Gouden Terebinth, de funeraire prijs die het bestuur van Terebinth (de stichting die zich hard maakt voor funerair erfgoed) in 2015 instelde, wordt op 3 februari a.s. voor de tweede keer uitgereikt.

Persbericht: 3D Vingerafdruk in wand- of vloerkleed als tastbare herinnering


fingerprint vloerkleed vdstappen3D Vingerafdruk in wand- of vloerkleed als tastbare herinnering
Persoonlijke manier om overleden dierbare te herdenken
Van der Stappen uitvaartverzorging presenteert een nieuw product, als tastbare herinnering en ter decoratie van een ruimte. Het gaat om een vloer- of wandtapijt met daarin een in reliëf verweven vingerafdruk van een overleden dierbare. Deze afdruk is uniek en staat symbool voor iemands identiteit en persoonlijkheid.

Persbericht: Tweede VTU Vakdag op 26 september 2018


vtu vakdagTweede VTU Vakdag op 26 september 2018
Na het succes van de eerste editie (ruim 2.000 bezoekers) wordt er op woensdag 26 september 2018 in de Evenementenhal Gorinchem opnieuw een VTU Vakdag georganiseerd. Net als vier jaar geleden gebeurt dat op initiatief van de Vereniging Toeleveranciers Uitvaartbranche (VTU) en ligt de organisatie van dit ééndaagse evenement bij Easyfairs Evenementenhal.

veel geraadpleegde onderwerpen

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl