header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

MoscowaGezamenlijk herdenken tijdens Lichtjesavond op Moscowa 7 december
Op vrijdag 7 december vindt op Begraafplaats Moscowa (Waterbergseweg 18, Arnhem) tussen 18.00 en 19.30 uur de jaarlijkse Lichtjesavond plaats. De avond wordt georganiseerd door Begraafplaats & Crematorium Moscowa, Coöperatie DELA, medewerkers van de Eusebiusparochie en Uitvaartverzorging Kramer.

Nieuws van de Rituelenwerkplaats herfst-winter 2018

rituelenwerkplaats herfst winterMet de winter in zicht
Nu het echt kouder wordt lukt het mij ook weer om na te denken over herfst en winteractiviteiten, en hoe te plannen
rond de feestdagen.
In de kerstvakantie zal er 2 keer een vrijdag Winterwerkplaats zijn. Bovendien is de werkplaats een paar dagen open voor sessies specifiek voor degenen die daar in deze tijd juist behoefte aan hebben.
Voor het nieuwe jaar staan de Open werkplaatsen alweer gepland.

 

Waar ik voor ga/sta 2019
De Winterwerkplaats en Open werkplaats zijn bedoeld voor mensen die zoeken naar een plek waar ze kleinschalig (met maximaal 4 mensen) bezig kunnen zijn met beeldend werk. Ieder werkt aan een eigen beeld in eigen gekozen materiaal en eigen thematiek.
Voor de Winterwerkplaats is er een thema waar je aan mee kan doen (een eigen onderwerp kan ook): ‘Waar ik voor ga/sta 2019’, een totem van 3D mozaïek van gestapeld servies en glas. Deze helpt je het komend jaar je koers te bepalen en te houden.
Het kan zijn dat je beeldende vaardigheden wilt opdoen en een gewone schildercursus niet binnen je bereik ligt, iets afmaken dat in therapiesessies begonnen is, als ritueel maken van een gedenkteken voor het afsluiten van een periode, het maken van een nieuwe start of het gedenken van een persoon. Er kan geschilderd worden in allerlei technieken in combi met collagetechnieken, gewerkt met mozaïek zowel in reliëf als 3D, met tegel- en servies(brokken) of glas; Vilten kan zowel nat als droog. Er wordt op allerlei manieren gerecycled en uit oud weer iets nieuws gemaakt.
De ervaring leert dat door het gezamenlijk en ieder voor zich bezig zijn er een sfeer van rust en focus ontstaat waarin het inspirerend en prettig werken is.
Het werk wordt niet centraal besproken, steun bij het proces wordt individueel gegeven.
Eerder was er een open inschrijving, nu is er voor deelname eerst contact en een intake om te zien of dit aanbod wederzijds passend is.
Rust, ruimte, inspiratie en veiligheid staan voorop.
De begeleiding is afwisselend in handen van Clara Velema en Astrid Salman.

Winterwerkplaats
Er is nog één plaats beschikbaar. Heb je belangstelling geef dat dan aan via het aanmeldingsformulier, dan nemen we contact op. Je kunt intekenen per dag.
Data: vr. 28 dec. 2018 en 4 jan. 2019
tijd: 10.00 – 16.30 uur
*kosten: 95,- per dag, incl. lunch en een basis aan materialen.

Open Werkplaats
Eens per 2 weken op vrijdagmiddag
belangstelling aangeven via het aanmeldingsformulier op de site, dan nemen we contact op.
data 2018: 23 nov., 7 dec.
data 2019: 25 jan., 8 en 22 febr., 8 en 22 mrt., 5 en 19 apr., 10 en 24 mei, 7 en 21 juni, 5 juli.
tijd: 13.00 - 16:30 uur
groepsgrootte: max. 4 personen
*kosten: €75,-

 

Aanmelden kan via Rituelenwerkplaats.nl
* Voor deze activiteit is gedeeltelijke vergoeding mogelijk

 

Digitale Nazorg in NOS journaal

digitale nazorg in journaalDigitale Nazorg in NOS journaal

Op 24 november 2018 besteedde de NOS op TV aandacht aan de digitale erfenis in het journaal (video). Vanuit Digitale Nazorg vertelt Sander van der Meer over de problemen waar nabestaanden mee te maken kunnen krijgen en het feit dat online accounts niet overdraagbaar zijn. In het item heeft Digitale Nazorg de familie Kooi bijgestaan maar de telefoon van de overledene hebben wij daarbij (nog) niet toegankelijk kunnen maken. Op de nieuwssite van de NOS vraagt men zich dan ook af wat er gebeurt met jouw online data als je er niet meer bent.

Wil jij toegang tot dierbare gegevens op apparatuur? Kijk dan voor de mogelijkheden op Digitale Nazorg. En wil je weten waar je op moet letten bij een telefoonabonnement of een online opslagdienst of krijg je te maken met het opzeggen van abonnementen, lidmaatschappen, on- en offline accounts en nieuwsbrieven? Ga dan snel naar de opzegmodule van i-Finish!

Nieuws: Serge Evers neemt afscheid van Yarden

serge evers yardenSerge Evers neemt afscheid van Yarden
Directeur Uitvaartverzekeringen na 12 jaar toe aan nieuwe carrièrestap
Serge Evers, directeur Uitvaartverzekeringen bij Yarden, heeft vandaag zijn vertrek bekend gemaakt. Na een succesvol dienstverband van ruim 12 jaar verlaat Evers eind dit jaar de uitvaartorganisatie. Hij oriënteert zich op nieuwe carrièrekansen binnen of buiten de financiële dienstverlening.

Groei Verzekeringsbedrijf
Evers startte op 1 juni 2006 als manager Commerciële Zaken en bouwde aan een multichannel verzekeraar. In 2011 werd hij benoemd als directeur van het Verzekeringsbedrijf. Samen met het managementteam heeft Evers de strategie ‘klantbelang centraal’ opgesteld en gerealiseerd. Yarden Uitvaartverzekeringen heeft zich onder zijn leiding in de afgelopen jaren voorspoedig ontwikkeld. Er werd een groei in premievolume gerealiseerd en het belegd vermogen steeg. Het productaanbod werd verbeterd met een nieuwe generatie uitvaartverzekeringen. De dienstverlening werd geprofessionaliseerd en gedigitaliseerd en daarmee steeg de klanttevredenheid. Evers: “Al deze resultaten zijn alleen maar te realiseren met gemotiveerde en betrokken medewerkers. Ik spreek dan ook mijn grote waardering voor hen uit. De stap die ik nu zet komt voor mij op een logisch moment. We hebben veel bereikt en ik ga mij nu oriënteren op een volgende stap in mijn carrière. Ik sta open voor nieuwe kansen binnen of buiten de financiële dienstverlening.”

Nieuwe stap
Ron Bavelaar, directievoorzitter Yarden, over het vertrek: “Serge Evers kan terugkijken op een mooie en succesvolle periode waarin ons Verzekeringsbedrijf onder zijn leiding is ontwikkeld tot waar het nu staat. Ik heb dan ook geen enkele twijfel dat hij een mooie stap in zijn loopbaan zal maken en ook in een nieuwe functie succesvol zal zijn. Wij wensen hem hierbij veel succes. Ik wil benadrukken dat we hem veel dank zijn verschuldigd voor de wijze waarop hij leiding heeft gegeven aan Yarden Uitvaartverzekeringen.”

  

Nieuws: Geslaagd Integratiediner in Yardenhuis van Rotterdam

Geslaagd Integratiediner in Yardenhuis van Rotterdam
Yarden Integratiediner in Rotterdam
Tijdens het Yarden Integratie Diner 2018 op 11 oktober verwelkomde yardenhuis van Rotterdam zo’n 100 gasten. Rotterdammers uit Hollandse en verschillende exotische culturen die in Nederland vertegenwoordigd zijn, maar ook de medewerkers van Yarden konden met elkaar aan tafel genieten van een culinair stamppottenbuffet en een authentieke Indische rijsttafel. Locatiemanager Edwin van der Meulen: “Eten verbindt en speelt in elke cultuur een belangrijke sociale rol. Aan tafel bij het Yarden Integratiediner kom je met elkaar in contact en ontdek je dat je misschien wel van elkaar verschilt, maar dat je ook veel overeenkomsten hebt. Met dit in het achterhoofd en de hartverwarmende reacties van onze gasten kijken wij samen met medeorganisator Yarden Vereniging terug op een geslaagde avond.”

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

algemene informatie

Uitvaartinformatie.nl

Rusthoflaan 58-60
3034 XM Rotterdam
Nederland
010 820 97 53 (kantoor) / 085 0475508 (24/7)
info@uitvaartinformatie.nl