header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer
Persbericht
NVVE

Het verschil tussen euthanasie en palliatieve sedatie is voor veel mensen niet duidelijk. Er wordt geregeld gedacht dat het ongeveer hetzelfde is. Dit is echter niet zo. Het doel, de procedure en ook de wettelijke positie verschillen onderling erg van elkaar. Om verwarring te voorkomen, hierbij de belangrijkste verschillen op een rij.

Persbericht
Totzover

Uitnodiging rouwcafé voor huisdierbezitters

Mensen hebben vaak een hechte band met hun huisdier. Als zo’n geliefd dier sterft is het verlies en verdriet groot. Op zaterdag 24 augustus organiseert Museum Tot Zover een speciale bijeenkomst voor mensen die een huisdier hebben verloren en daarover willen praten.

Persbericht
Chrisgrafkunst.nl

Chris Visser maakt 100-ste grafmonument "...Mijn beelden roepen prettige herinneringen op ..."

Ze liggen door heel Nederland. Van het grote Amsterdam tot het kleine dorpje Een in Drenthe. Monumenten die herinneren aan bijzondere mensen, die niet meer leven. Vaders en moeders. Jongens en meisjes. Goede vrienden of vriendinnen.

Persbericht

Psycholoog onderzocht de rouw van MH17-nabestaanden: ‘Rouw telt niet op. Op een bepaald moment zit je vol’

Interview in de Volkskrant met klinisch psycholoog Jos de Keijser.
Klinisch psycholoog Jos de Keijser onderzocht het rouwproces van MH17-nabestaanden. ‘Bij een aanslag duurt het rouwen vaak veel langer.’ Met collega’s onderzocht De Keijser het rouwproces van deze nabestaanden. In 2,5 jaar enquêteerden ze 173 van hen vier keer. Daarvan beantwoordden 66 mensen alle vragenrondes.  ... Naar het intervieuw.....

Persbericht

Intensieve vorm van begeleiding voor stervende en zijn naasten: rouwdoula maakt rouwen minder rauw

In Nederland opende begin deze maand de eerste rouwdoula, een nieuw fenomeen. Uitvaartonderneemster Karen Hof uit Boekelo past deze ‘nieuwe’ dienstverlening in Twente toe. Het gaat om een intensive vorm van begeleiden van de stervende en zijn naasten. Zij worden geholpen om in de tijd voor het overlijden samen toe te leven naar het einde. Hof weet uit eigen ervaring hoe hard je dat nodig kunt hebben.... Naar het originele artikel...

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief