header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

Uitvaartnieuws 2019, week 31 en 32,  26 juli t/m 8 augustus (tweewekelijks i.v.m. vakantieperiode)

Vakblad De Begraafplaats. Bestuurder lijkwagen krijgt prent terwijl hij overleden man ophaalt. Knuffels gestolen en spijkers omgekeerd in de grond geslagen bij kindergrafjes in Den Helder. Grond onder graven in Beek weggespoeld door hoosbui. Einde stichting Eenzame Uitvaarten Maastricht. Natuurorganisaties tegen begraafplaats Vlierden. Met een praam naar Afscheidscentrum & Crematorium Andringastate nu mogelijk. Man opgepakt die met tassen vol bloemen begraafplaats verliet. Een uitvaart is relatief duur in Nederland (maar vergeleken met Japan nog altijd een koopje). Eeuwenoude beuk op begraafplaats begeeft het. Eindelijk een gedenkteken voor drie Vlagtwedder Joden.

lees meer...

Nieuws uit de vak- en dagbladen van de afgelopen week

Nieuws van de afgelopen 2 weken: Vakblad bu Brancheblad Uitvaartzorg. Uit de nieuwsbladen en websites: Crematorium Heidehof ontvangt certificaat Samen dementievriendelijk. Unieke elektrische rouwauto pendelt in Breda tussen mortuarium en crematorium Zuylen. ‘Overledene leeft straks letterlijk voort in boom’. Nabestaande valt soms ook financieel in diep gat na dood partner. Hoe ga je om met iemand die in rouw is?  Feestend de dood tegemoet: 'Er was vuurwerk, confetti, alles'. Europese jongeren op uitwisseling houden theatervoorstelling op Duitse militaire begraafplaats Lommel. Crematorium met wereldprimeur: klimaatneutraal cremeren. Meer interesse om goed doel in testament op te nemen. Mysterie rond geopend joods graf bij Vlagtwedde. Wat er van ons overblijft na een crematie. Haarlemmer maakt kunstzinnige gedenkhuisjes voor overleden dierbaren. Koninklijk Huis oefende in stilte voor nieuwe uitvaart

lees meer...

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief