Nieuw in de boekenlijst

Cover schatgraven A5 300dpi

(SCHAT)GRAVEN IN HUIZUM over de dodenakker in dit voormalige dorp. In het boek komen tal van funeraire aspecten van de begraafplaats aan de orde. Met verhalen over (graven) van bekende Friezen en van ongewone verhalen over 'gewone' Friezen. Lees meer

 

Boek: '(Schat)graven in Huizum

boek stadwandeling Leeuwarden'(SCHAT)GRAVEN IN HUIZUM, verhalen over de Huizumer dodenakker’

Het boek gaat over de historie van het kerkhof en de begraafplaats, bijzondere grafmonumenten, de relatie met de tweede WOII (oorlogsgraven) en de dichter Jan Slauerhoff.

Het rijk geïllustreerde boek (136 blz.) staat bovenal stil bij bekende Leeuwarders die hier begraven liggen (incl. wandelroute) en bevat daarnaast tal van ongewone verhalen over gewone Leeuwarders.

 

Inlichtingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ,

https://www.dorpskerkhuizum.nl

https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum  .

 


 Auteurs:

Peter de Haan en Leendert Plaisier

 Geïllustreerd:     

ja

 Druk

2019

Boek: Hier ligt begraven. De oude Joodse begraafplaats in Wageningen

hier ligt begravenIngeklemd tussen de huizen ligt de oude Joodse begraafplaats van Wageningen aan De Bleijk. Deze is in 1667 opgericht op de ‘Sandcuil’, een stuk grond in de zandafgraving aan de oostzijde van de stad dat deel uitmaakte van de Stads buitenbleek.

Tot 1925 werden hier de overledenen van de Joodse Gemeen ten Wageningen, Veenendaal en Rhenen begraven. Nu zijn er 227 grafstenen te zien, maar er liggen veel meer mensen
begraven. De geschiedenis van de begraafplaats, de vertaling van alle stenen en informatie over de achtergrond van de stenen staan vermeld in Hier ligt begraven. Met een index en een plattegrond zijn begraven personen ook makkelijk te vinden.

_____________________________________________________________________________________

Titel  

Hier ligt begraven. De oude joodse begraafplaats van Wageningen

Auteur

Onder redactie van Francine Püttmann

Pag.

135

ISBN

978 94 6249 316 2

Druk

2018

Uitgave

Walburg Pers, Zutphen

Prijs

 € 29,95

 Uitvoering 

 Harde kaft


Terug naar Boekenlijst

 

 

Boek: Onder het oog van de slechtvalk

Onder het oog van de slechtvalk HvA omslag siteAuteur Herman van Amsterdam werkte vier seizoenen als vrijwilliger op de dodenakker en in de pastorietuin van de Pancratiuskerk in Sassenheim. Hij schreef er een intrigerende en zeer beeldend geschreven dorpsnovelle over. Daarin is ook een rol weggelegd voor een spraakmakende Zweedse slechtvalk die sedert enkele jaren in de toren van de kerk huist.
De auteur, geboren en getogen in de Bollenstreek, brengt met zijn gedetailleerde observaties de begraafplaats op een bijzondere wijze tot leven. Verbindt gebeurtenissen en voorvallen op de begraafplaats met zowel zijn eigen verleden als dat van de streek waarin hij opgroeide.
Zo schrijft hij onder meer over zijn hechte band met een non, de bootvluchtelingen die hij op de begraafplaats introduceerde, de reis die de grafstenen van zijn ouders maakte, een onverwachte invasie van lieveheersbeestjes, de voortdurende strijd met het onkruid, de narcissenfluisteraar en het kleurrijke tuinteam waar hij deel van uitmaakte.

_____________________________________________________________________________________

Titel  

Onder het oog van de slechtvalk

Auteur

Herman van Amsterdam

Pag.

256

ISBN

978-90-74707-00-8

Druk

2017

Uitgave

www.lokaalboek.nl

Prijs

 € 17,50

 Afmeting:

 148 x 210 cm, staand


 

 

Terug naar Boekenlijst

 

 

Boek: Vierde herziene druk Wandelen over Zorgvlied

4 herziene druk wandelen zorgvliedVierde herziene druk Wandelen over Zorgvlied
Op 3 november verschijnt de vierde herziene druk van Wandelen over Zorgvlied. De gids geeft een fascinerend beeld van de bekendste begraafplaats van Nederland.
De vierde herziene druk is volledig geactualiseerd en beschrijft de begraafplaats nu per grafwijk. De 32 wijken verschillen in tuinaanleg en opzet. Door elke wijk apart te beschrijven krijgt de lezer een goed beeld van Zorgvlied als historische en moderne begraafplaats. Per grafwijk is er aandacht voor bekende overledenen, rijksmonumenten, praalgraven en (monumentale) bomen.

De rijk geïllustreerde gids voert de lezer langs de graven van 350 bekende overledenen, waaronder Oscar Carré, Harry Mulish, Ramses Shaffy, Annie M.G. Schmidt, Seth Gaaikema, Kitty Courbois en Wubbo Ockels.
In korte biografieën is hun vaak bijzondere leven beschreven.

Daarnaast geeft Wandelen over Zorgvlied informatie over de 147-jarige historie van Zorgvlied, de flora en fauna op de begraafplaats, bijzondere grafmonumenten en de grafsymboliek (uit de negentiende eeuw).
De gids is uitermate goed te gebruiken als wandelgids, maar ook als naslagwerk.

Zorgvlied is een bijzondere begraafplaats. Een vergelijking met Père-Lachaise, de beroemde begraafplaats in Parijs, wordt vaak gemaakt. Op Zorgvlied zijn veel bekende personen uit de wereld van kunst, cultuur, literatuur en politiek begraven.

De paden en lanen beslaan zo'n 60 kilometer, waarlangs meer dan 17.000 graven liggen.
______________________________________________________________________________________

Titel  

Wandelen over Zorgvlied

Auteurs:

Marcel Bergen en Irma Clement

Aantal pagina’s:    

194

Geïllustreerd:

Foto's en kaarten

ISBN:

9789087780104

Druk

4de herziene druk 2017

Uitgave

MokumBooks

Prijs

€ 22,50

 

 


 

 

Terug naar Boekenlijst