Agenda

Tilburg. Lezing: Sander de Hosson over zorg, compassie en menselijkheid
Woensdag 10 April 2019, 20:00 - 22:00

slotcoupletOver zorg, compassie en menselijkheid

In het voorjaar van 2019 organiseert Crematorium Tilburg en omstreken i.s.m. het Netwerk Palliatieve Zorg Midden-Brabant, drie lezingen over sterven, verlies & rouw. Dit is de derde lezing.

Sander de Hosson is longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen en gespecialiseerd in palliatieve zorg. Hij schreef columns over zijn werk in het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant, die gebundeld werden in het boek ‘Slotcouplet’. Slotcouplet is een ontroerende ode aan de zorg. Sanders columns laten zien dat een eeuwenoude uitspraak nog altijd geldt: “Geneeskunde is soms genezen, vaak verlichten, altijd troosten”. (De columns van Sander de Hosson zijn te lezen op: www.agora.nl)

In deze lezing gaat hij in op de palliatieve zorg: hoe zorgen we ervoor dat patiënten met een ongeneeslijke ziekte tot het laatste moment zo optimaal mogelijk behandeld worden? En wat doet het eigenlijk met zorgverleners zelf? Een van zijn uitspraken is: “Als je weet dat overleven er niet in zit, dan is het mijn taak – en die is minstens zo belangrijk – om te zorgen voor een zo goed mogelijke dood”. Een avond over zorg, compassie en menselijkheid.

Toegang en koffie/thee zijn gratis, wel graag vooraf aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 013 4657355

Locatie : Crematorium Tilburg, Karel Boddenweg 5