Agenda

Breda. Symposium: Als je vader of moeder dood gaat...
Woensdag 14 Maart 2012, 13:15

Stichting Jeugd en Rouw Breda e.o. organiseert het MIDDAGSYMPOSIUM: Als je vader of moeder dood gaat...
Over kinderen in een gezin met een levensbedreigende ziekte

Datum:
Woensdag 14 maart 2012
Locatie: DELA Uitvaartcentrum, Tuinzigtlaan 41, 4814 JW Breda

Programma:


13.15 uur:
Ontvangst

13.50 uur: Opening en welkom

14.00 uur: “Kinderen in de coulissen van het drama” door Manu Keirse, klinisch psycholoog en hoogleraar aan de faculteit Geneeskunde van de K.U. Leuven. Hij is een veelgevraagd spreker over omgaan met verlies en verdriet en heeft verschillende bestsellers op het gebied van ziekte, sterven en rouw op zijn naam staan.

14.50 uur: “De Verborgen Doelgroep” door Susanne Elissen, oncologieverpleegkundige en pedagogisch hulpverlener in het Twee-steden ziekenhuis te Tilburg. Voorzitter van stichting de Kinderen. In deze lezing vertelt zij op welke manier en vanuit welke visie het Twee-steden ziekenhuis kinderen, direct na de diagnose kanker bij hun ouder, begeleiding geeft.

15.40 uur: Koffie en theepauze in koffiekamer en mogelijkheid tot bezoeken van informatiestands

16.00 uur: “Op school kan ik tenminste mezelf zijn!” door Tanja van Roosmalen, ambulant begeleider en rouw- en verliesbegeleider bij kinderen en jongeren. Zij begeleidt scholen en ouders met een ernstig, vaak levensbedreigend ziek kind. Daarnaast is ze betrokken bij de begeleiding van kinderen en jongeren in een gezin met een levensbedreigend zieke ouder. Zij schreef twee hulpboeken voor het onderwijs: Wat nu? Mijn leerling wordt niet meer beter! en Wat nu? Een leerling met kanker!

16.50 uur: Afsluiting van de middag

17.00 uur: Informeel samenzijn

Voor meer informatie over de sprekers, klik hier.

Doelgroep
Ieder die met kinderen en/of jongeren werkt. Zoals: onderwijs, zorg, pastoraat, kinderopvang, huisartsen, therapeuten, uitvaartondernemers, ziekenhuizen, maatschappelijk werk, jeugdzorg.

Inschrijven
Voor inschrijven, klik hier. De aanmelding is definitief na ontvangst van het inschrijfformulier en nadat het bedrag van € 50.00 is bijgeschreven op rekening: 4631786 t.n.v. Stichting Jeugd en Rouw Breda e.o. onder vermelding van : “symposium” en de naam van de deelnemer. Plaatsing gebeurt in volgorde van aanmelding en betaling. Hierna krijgt u (indien mogelijk per e- mail) bevestiging van uw inschrijving.

Kosten € 50.00
Sponsoring door DELA Uitvaart maakt deze lage deelnameprijs mogelijk.

Informatie
Agatha van Irsel
06 27140340
www.dood-gewoon.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Locatie DELA Uitvaartcentrum, Tuinzigtlaan 41, 4814 JW Breda
Afdrukken
: