Agenda

Nijmegen. Wereldlichtjesdag
Zondag 09 December 2012, 18:15

wereldlichtjesdag

Wereldlichtjesdag

Wereldlichtjesdag

donker van missen brengt ons samen
we omarmen de liefde, omarmen de pijn
we branden de kaarsen en laten stralen
licht van voor altijd verbonden zijn

Op 9 december is het wereldlichtjesdag. Om 19.00 uur plaatselijke tijd worden wereldwijd kaarsen aangestoken voor overleden kinderen. Zo gaat er in 24 uur tijd een golf van licht over de wereld. Een golf die zegt dat we niet zullen vergeten. Dat de pijn er mag zijn, steeds weer. En dat de liefde zo groot is, altijd.

Wil jij een kaars branden voor een overleden kind? Voel je welkom. Als papa of mama, broer of zus, opa of oma, vriendin, oom, buurvrouw. Iedereen die zich verbonden voelt met een kind dat wordt gemist is welkom. De leeftijd van het kind speelt geen rol. Als je 70 jaar bent en je kind van 40 sterft, dan verlies je ook je kind. Het moment waarop je kind gestorven is ook niet van belang. Misschien is het pas een paar maanden geleden dat je kind plotseling stierf, misschien verloor je 50 jaar geleden een kindje tijdens de zwangerschap. Je bent welkom om een lichtje te branden voor je kind.

We ontvangen jullie graag vanaf 18.15 uur in De Stevenskerk in Nijmegen. Op die plek, zo midden in het leven, mag je verlies zacht verwarmd worden. Daar zullen we de kaarsen branden, naar muziek en woorden luisteren. En omarmen we elkaar, met alles wat er is.

We vinden het heel fijn als je je aan wilt melden. Het is niet verplicht, maar het is fijn voor ons om te weten voor welke kinderen we een kaars zullen branden en hoeveel mensen er zullen zijn. Als je dat wilt, noemen we zijn of haar naam. En meisje Janssen, of "klein wondertje" is ook een naam..

Als je vragen hebt of iets wilt delen, aarzel niet om contact met ons op te nemen.
Floortje Agema: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 15050878
Dagmara Schellekens: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 44 652 842

Op 6 november plaatste de Gelderlander een mooi artikel over wereldlichtjesdag. Je kunt het hier lezen: artikel Gelderlander . Fotograaf Gerard Verschooten maakte de foto (in de Stevenskerk).

Klik hier voor: AANMELDINGSFORMULIER WERELDLICHTJESDAG

  

Locatie De Stevenskerk, Sint Stevenskerkhof 62, 6511 VZ, Nijmegen