Agenda

Zwolle. Leven zonder ouders Interactieve lezing door Daan Westerink
Maandag 06 Mei 2013, 20:00 - 22:00
Contact www.yarden.nl/agenda of telefonisch via: 06 4998 3360 (tijdens kantooruren)

boek nieuw Leven zonder Ouders
Leven zonder ouders

Interactieve lezing door Daan Westerink
in Uitvaartcentrum Kranenburg in Zwolle

Je ouders verliezen betekent: onvoorwaardelijke liefde verliezen. Hoe de band ook was – de dood van je vader of moeder is het definitieve einde van het kind – zijn. Rouwdeskundige Daan Westerink interviewde volwassen zonen en dochters die hun ouders hebben verloren. Sommigen waren kind of puber, anderen studeerden of waren net aan het werk, weer anderen waren veertigers toen hun ouders stierven. Zij vertelden Daan wat er gebeurde en welke gevolgen het verlies in hun leven had.
Tijdens de interactieve lezing op maandag 6 mei in Uitvaartcentrum Kranenburg gaat Daan dieper in op het rouwproces.

'Ouders zijn vaak niet zichtbaar in het leven van volwassenen. Collega's, vrienden, buren: niet veel mensen weten welke band je met je vader of moeder hebt, of hebt gehad. Het is voor de omgeving dan ook niet altijd duidelijk wat de gevolgen zijn van de dood van een ouder. Het verlies van een ouder wordt door iedereen anders beleefd en verwerkt, en het is belangrijk dat je hiervoor de ruimte krijgt.' Daan spreekt uit eigen ervaring. Zij verloor haar moeder toen ze 14 was. Toen haar vader overleed was ze 32.
Zij wil door het geven van lezingen mensen een platform bieden om elkaars ervaringen te delen. Wat betekent het als je je ouder(s) verliest? En wat is leedconcurrentie? Het zijn onder meer deze vragen die Westerink in haar lezing aan de orde stelt.

Daan Westerink
Over de spreker

Daan Westerink is journaliste, rouwdeskundige en social-mediadocent. Na de dood van haar ouders gooide zij het roer om, en stapte van de televisiewereld over naar de rouwzorg. Daan had de behoefte om meer te weten over verliesverwerken, en zij wilde van lotgenoten horen hoe zij omgingen met het leven zonder ouders, met het 'geen kind meer zijn'. Omdat Daan geen boek kon vinden met lotgenotenverhalen besloot ze om het zelf te schrijven: 'Leven zonder ouders' (2007), waarin volwassenen vertellen over hun leven met én zonder vader en/of moeder. Ook schreef ze 'Verder zonder jou' (2010), waarin jonge mensen praten over de dood van iemand die hen lief is. Daarnaast begeleidt ze jongeren, volwassenen en gezinnen na een verlies. Dat doet ze online, tijdens individuele gesprekken en lotgenotenbijeenkomsten. Meer informatie op www.daanwesterink.nl

Datum en locatie
Deze lezing, aangeboden door de vrijwilligers van de Yarden Vereniging, vindt plaats in Uitvaartcentrum Kranenburg, Kranenburgweg 3, 8024 AC in Zwolle van 20.00 tot 22.00 uur. Vanaf 19.30 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Bezoekers worden geadviseerd zich aan te melden via www.yarden.nl/agenda of telefonisch via: 06 4998 3360 (tijdens kantooruren). De toegang is gratis.

 

Locatie Uitvaartcentrum Kranenburg, Kranenburgweg 3, 8024 AC in Zwolle