Agenda

Oude IJsselstreek, Verder na rouw en verlies voor mantelzorgers
Maandag 27 Mei 2013, 13:30 - 16:00
Contact (0544) 82 00 00

Verder na rouw en verlies voor mantelzorgers

Voor mantelzorgers uit de gemeente Oude IJsselstreek wordt een informatiemiddag georganiseerd. Onderwerp deze middag is hoe om te gaan met rouw en verlies. De bijeenkomst wordt van 13.30 – 16.00 uur gehouden in De Roode Leeuw aan het St. Jorisplein 14 in Terborg.

Als u voor iemand in uw directe omgeving zorgt, bent u mantelzorger. Het kan gaan om zorg voor uw partner, ouders of kinderen, maar ook voor iemand uit uw vriendenkring of buurt. Als mantelzorger kunt u te maken krijgen met verlies. Uw relatie met de zorgvrager verandert. Uw partner is niet meer degene die hij/zij was of u kunt geen kind meer van uw ouder zijn. Ook kunt u vaak niet meer het leven leiden dat u graag zou willen. Over deze en andere vormen van verlies verzorgt Trix van Ast deze middag en geeft u handvatten om verlieservaringen een plaats te geven en verder te kunnen met uw leven. Ook is er gelegenheid om lotgenoten te ontmoeten en ervaringen of informatie uit te wisselen en aan het einde van de bijeenkomst is er de mogelijkheid om persoonlijk iets met de mantelzorgconsulent te bespreken.

De bijeenkomst begint om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Wel is opgave gewenst. Dit kan tot 21 mei door te bellen naar VIT-hulp bij mantelzorg (0544) 82 00 00.

 

Locatie De Roode Leeuw aan het St. Jorisplein 14 in Terborg