Agenda

Tilburg. Gespreksmiddag nabestaanden na zelfdoding
Zaterdag 21 September 2013
Contact 013 5345972 ('s avonds van 20.00 tot 21.30 uur of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Gespreksmiddag nabestaanden na zelfdoding

Tweemaal per jaar organiseren we een bijeenkomst waarin het uitwisselen van gevoelens en het leren van elkaars ervaringen centraal staat. Deze bijeenkomsten vinden in Tilburg plaats op een zaterdag, meestal in maart en in september. De gespreksgroepen zijn uitsluitend bedoeld voor nabestaanden en familie of vrienden die zij willen meebrengen. De bijeenkomsten beginnen en eindigen met alle deelnemers (aan het begin en einde van de middag). De kleine gespreksgroepen worden begeleid door één of twee begeleiders van Horizon. Tijdens de halfjaarlijkse bijeenkomsten zijn er gespreksgroepen voor:

ouders en of verzorgers die een zoon of een dochter hebben verloren:
nabestaanden die hun partner hebben verloren;
broers en zussen met verlies van broer of zus;
nabestaanden met verlies van vader of moeder.

Het zijn warme, respectvolle bijeenkomsten waar verdriet, ervaringen en bemoediging gedeeld worden. In de gespreksgroepen ontmoet je zowel mensen die nog slechts enkele maanden terug, als nabestaanden die al langer geleden iemand hebben verloren door zelfdoding. Het voor de eerste keer bijwonen van een gespreksbijeenkomst lijkt misschien confronterend. De ervaring leert echter dat nabestaanden vooral herkenning, begrip en bemoediging ervaren van anderen die 'hetzelfde' hebben meegemaakt. Ook de vrijwilligers van Horizon zijn nabestaanden. Iedereen heeft aan een half woord genoeg om elkaar te begrijpen en je hoort er geen cliché's of pijnlijke opmerkingen, zoals 'Het leven gaat door', 'Hij heeft er toch zelf voor gekozen', of 'Je moet het een plekje geven.' Horizon kent geen wachttijd en vraagt ook geen 'intakegesprek'. Als je zelf vindt dat je er aan toe bent, kun je je telefonisch of per e-mail aanmelden. Elke bijeenkomst staat op zich en is daardoor direct toegankelijk.

Als je een uitnodiging voor deze bijeenkomst wilt ontvangen, kun je een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld in verband met de indeling van de gespreksgroepen of je een partner, broer of zus, zoon of dochter, vader of moeder een ander familielid of vriend(in) bent van de overledene en wanneer hij of zij is overleden.