Agenda

TV Ned 2. Debat over: Hulp bij zelfdoding
Woensdag 16 Oktober 2013, 21:15 - 22:00

debat op twee

Het NCRV/KRO-programma DEBAT OP 2 houdt woensdagavond 16 oktober 2013 live vanuit de studio in Hilversum, onder leiding van Arie Boomsma, het uitgestelde debat over: hulp bij zelfdoding.

Onlangs stond de 71-jarige Albert Heringa voor de rechter. Hij heeft zijn 99-jarige moeder Moeke geholpen bij het beëindigen van haar leven, nadat de vrouw meerdere malen had aangegeven dat ze met het leven wilde stoppen. Albert Heringa hangt nu een voorwaardelijke gevangenisstraf boven het hoofd, want hulp bij zelfdoding is strafbaar.

Als je een naaste helpt bij zijn of haar wens om te sterven, is dat dan een daad van liefde? Of is het terecht dat je wordt vervolgd? Is dit een reden om de wet aan te passen? En als de wet dan wordt aangepast, is dat dan geen vrijbrief voor moord? Waarom zorgt een zelf gekozen dood voor zoveel verdeeldheid? Is het niet de ultieme vrijheid als je zelf mag kiezen wanneer je je leven eindigt en wie je daarbij helpt?
De uitzending live bijwonen

Hoewel het publiek niet altijd de kans krijgt mee te debatteren, is er wel de gelegenheid om na de uitzending te spreken met deskundigen en andere betrokkenen.

Mocht u interesse hebben om bij het debat aanwezig te zijn, dan kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.