Agenda

Waalwijk. Gespreksgroep voor ouders van een overleden kind
Dinsdag 26 November 2013, 20:00

Gespreksgroep voor ouders van een overleden kind


Op dinsdag 26 november 2013 om 20.00 uur is de eerste bijeenkomst bij De Horizon met de nieuwe gespreksgroep voor ouders van wie een kind is overleden.
Dat kan zijn kort na de geboorte of op latere leeftijd. De groep is bedoeld voor allen die op dit moment te maken hebben met het verwerken van de dood van een geliefd kind. Te vroeg geboren of volwassen, voor ieder kind dat wordt gemist.
De ervaring leert dat de deelnemers vooral veel steun hebben aan elkaar. En wat erg belangrijk is: het gemis, de rouw die nooit overgaat, de pijn die blijft en het verdriet dat er elke dag weer is te herkennen.

Ervaring delen
Er wordt rond de tafel, gesproken over gemis, de wanhoop en hoe nu verder zonder deze zoon of dochter. Deelnemers aan groepen uit voorgaande jaren zeggen vaak dat het een hele stap was om zich aan te melden voor een gespreksgroep. Hoewel de deelnemers verschillende achtergronden hadden, bleek tijdens de bijeenkomsten dat iedereen in het dagelijkse leven dikwijls tegen dezelfde problemen aanloopt door het verlies dat men heeft meegemaakt. Het is fijn te horen hoe anderen daarmee omgaan en erkenning te krijgen voor hetgeen men heeft ervaren. Je hebt toch vaak het idee de enige te zijn die zoiets meemaakt.

Er kunnen nog enkele mensen meedoen.
Voor informatie of om u op te geven, kunt u contact opnemen met De Horizon,
Jozef Israëlsstraat 2, 5143 JK Waalwijk. telefoon, 0416-349992 of 06-22229811