Agenda

Helmond. Wereldlichtjesdag
Zondag 08 December 2013, 18:30

 


wereldlichtjesdag
WERELDLICHTJESDAG 2013

Zo Stil,
Dat alle klokken zwegen ja,
De tijd stond onbeweeglijk,
Zo stil en zo verloren ging je weg.....


Op 8 december 2013, is het wereldlichtjesdag.

wereldlichtjesdag spierings
Om 19.00 uur lokale tijd zullen wij in het kapelletje van Binderen (Helmond) kaarsjes branden voor de kinderen die wij missen.
Mocht u een naam genoemd willen hebben dan bent u uitgenodigd om samen met ons even stil te staan. Ook als u geen naam genoemd wilt hebben, maar er 'gewoon' bij wilt zijn bent u van harte welkom.
De inschrijving is gratis en start om 18.30 uur.
Elke 2e zondag in december is het Wereldlichtjesdag.

Op deze dag, om 19.00 uur 's avonds, steken mensen op verschillende plaatsen in Nederland en op heel veel andere plaatsen over de hele aarde kaarsjes aan ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, verloren (denk hierbij aan vermist of aan kinderen waar geen contact meer mee is) en overleden kinderen.
Het maakt niet uit hoe jong of hoe oud ze waren.

De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben, en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Aansluitend is er de mogelijkheid om nog even samen te komen en te delen in verhalen bij het Jan Visser Museum.

World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika. Inmiddels worden er nu op de hele wereld op de tweede zondag van december om 19.00 uur lokale tijd kaarsen gebrand voor onze overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind.

Uitvaart Frits Spierings
Lieke Spierings
0492-525000

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.spierings.com