Agenda

Wageningen. Tentoonstelling Troost t/m 30 juni 2014
Van Dinsdag 03 Juni 2014 -  00:00
Tot Maandag 30 Juni 2014 - 23:59

Tentoonstelling Troost

Rouwen kan ook met naald en draad. Twee jaar geleden startte Petra Sips met De Plek, een initiatief voor rouwbeleving. Ze organiseert activiteiten rond rouw, verlies en gemis. Heel gewone dingen waar iedereen aan mee kan doen. Want verlies hoort bij het leven. Gemis draag je met je mee. Met de activiteiten van De Plek kan je zorg dragen voor dat gemis.

Zo organiseerde De Plek afgelopen maart in samenwerking met kunstenares Beatrijs Wind de workshop Troostgoed. Onder de naam Troostgewaden begeleidt Beatrijs Wind nabestaanden die ter nagedachtenis graag iets met de kleding/accessoires van hun dierbare willen doen.

De deelnemers gingen aan de slag met naald en draad om kleren en spullen van hun overleden dierbare te verwerken tot iets nieuws, tot een unieke herinnering. Het was een bijzondere bijeenkomst. Geconcentreerd en ontspannen tegelijk. Met je handen bezig zijn, samen met anderen, is een heel mooie manier om aandacht te besteden aan je gemis. Via het handwerk worden de emoties letterlijk geaard. Daardoor komt er ontspanning, ruimte en licht. En je gemis krijgt concreet vorm. Het is mooi om te zien hoe het oude getransformeerd voortleeft in het nieuwe.

Van 3 tot 30 juni worden de creaties van deze workshop tentoongesteld in de Bibliotheek van Wageningen. Enkele foto's en teksten geven een inkijkje in het creatieve proces van de deelnemers. Er is ook een filmpje gemaakt over de workshop: Omroep Gelderland maakte een korte reportage voor het programma Gelderse Koppen.

Voor meer informatie, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.t of bel 06 50627540. 

http://www.youtube.com/watch?v=LXHWormi930

   

 

Locatie Bibliotheek Wageningen. Stationsstraat 2 te Wageningen