Agenda

Lelystad. 'Familieopstelling' helpt bij onverwacht verlies, kort of lang geleden
Woensdag 03 September 2014, 19:00 - 21:30

Yarden Logo 200

'Familieopstelling' helpt bij onverwacht verlies, kort of lang geleden

Activiteit met Lydia de Wit bij Yarden in Lelystad

Wat als u onverwacht een geliefde heeft verloren, kort of lang geleden? Bij een plotseling overlijden gaat alles zó snel dat u vaak nauwelijks afscheid heeft kunnen nemen. Was u nog heel jong, dan herinnert u het zich mogelijk niet eens meer. Toch speelt het door in uw leven, in de systemen waarvan u deel uitmaakt, zoals uw familiesysteem.

Op 3 september 2014 is Lydia de Wit te gast bij Yarden Crematorium en Uitvaartcentrum Ölandhorst, Oostranddreef 1 in Lelystad.
Tijdens deze activiteit maakt u kennis met een ritueel dat u helpt uw verlies te verwerken. Deze methode is een soort rollenspel en wordt 'familieopstellingen' genoemd. Het biedt ondersteuning bij het rouwproces en helpt ongrijpbare gevoelens, blokkades en somberheid te verwerken.
Lydia de Wit over de methode: ''Zonder het te beseffen kun je verstrikt zijn geraakt in je rouw. Hoe was je relatie met de overledene(n)? Wat houdt je nog bezig? Wil je loslaten? Als dit helder is, plaats jij op gevoel representanten van jezelf en de betreffende familieleden in de zaal. Het is fascinerend om te merken dat de representanten als vanzelf toegang krijgen tot de gevoelens, gedachten of fysieke ervaringen van diegenen die zij representeren. Een familieopstelling geeft aandacht aan positieve krachten. Daarom biedt het ook op langere termijn ondersteuning.'

Meedoen of toekijken
De avond is bedoeld voor nabestaanden die onverwacht, kort of lang geleden, iemand hebben verloren. Voor uitvaartverzorgers en -ondernemers, lotgenotengroepen, vrijwilligers bij hospices, de Zonnebloem, het Rode Kruis en andere hulpverlenende organisaties, therapeuten, pastors, rouwbegeleiders etc. Na een korte uitleg over deze methode, kunt u zelf kiezen of u meedoet aan een opstelling, of rustig aan de kant toekijkt.

Over de spreker
Lydia de Wit is gids/trainer van mensen op hun 'reis naar binnen'. Meer informatie: www.innerguiding.nl.

Datum en locatie
Deze activiteit wordt aangeboden door Yarden en vindt plaats op 3 september 2014 in Yarden Uitvaartcentrum en Crematorium Ölandhorst Oostranddreef 1, 8212 AZ Lelystad van 19.30 uur tot 21.30 uur.
Vanaf 19.00 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar.
Bezoekers dienen zich vooraf aan te melden via de website www.yarden.nl/aanmelden.
Bel voor nadere informatie: 088-9273284.

De toegang is gratis!