Agenda

Nijkerk. Open dag Hospice Nijkerk
Zaterdag 11 Oktober 2014, 11:00 - 14:00

Open Dag Hospice Nijkerk

Op zaterdag 11 oktober is het Open Dag in Hospice Nijkerk e.o, aan de Vetkamp 23 te Nijkerk. Deze dag wordt georganiseerd in het kader van de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. Belangstellenden zijn van 11.00 uur tot 14.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Medewerkers verzorgen een rondleiding.
Er is informatie te verkrijgen over de opnameprocedure en over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk. Via een film wordt een sfeervolle impressie gegeven van het hospice. Natuurlijk is er koffie en thee. Er zijn handgemaakte artikelen te koop, waarvan de opbrengst bestemd is voor het hospice.

'Van betekenis tot het einde'
Dit jaar wordt door de verschillende hospices in Nederland voor de 10e maal meegedaan aan de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. Er is gekozen voor het thema 'Van betekenis tot het einde'. Met dit thema wordt gewerkt aan bewustwording om tijdig na te denken over de eindigheid van het leven, over de wensen en keuzes hieromtrent en over het bespreken hiervan met naasten en/of zorgverleners. Duidelijkheid hierover geeft rust in de stervensfase.

Hospice Nijkerk staat van harte achter het gekozen thema. Met de Open Dag kan iedereen zich vrijblijvend oriënteren, informatie inwinnen en de sfeer proeven. De ervaring met eerdere Open Dagen leert dat een kennismaking met het hospice angst, onzekerheid en onduidelijk weg kan nemen. Voor heel veel mensen is het een geruststellende gedachte dat Hospice Nijkerk professionele zorg, huiselijke warmte en aandacht kan bieden wanneer het ziekenhuis niet meer hoeft en het thuis niet meer gaat.

www.hospicenijkerk.nl