Agenda

Utrecht. Rouwbegeleider Martin Beuzel over Zintuiglijke levenssouvenirs
Maandag 20 Oktober 2014, 20:00 - 22:00

 

trost logo
Rouwbegeleider Martin Beuzel over Zintuiglijke levenssouvenirs

Maandag 20 oktober: TrösT
Het Literatuurhuis, Oudegracht 237, Utrecht
van 20.00 - 22.00 uur
entree 5,00 p.p.
reserveren aanbevolen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op dinsdag 20 oktober geeft Martin Beuzel een actieve lezing over zintuiglijke levenssouvenirs. Beuzel is gediplomeerd rouw- en verliesbegeleider en afgestudeerd op het onderwerp: "De zintuiglijke levensverhaalmethode". Hij heeft een eigen praktijk in begeleiding bij ziekte, afscheid en rouw.
Herinneringen aan belangrijke gebeurtenissen in je leven zijn niet alleen opgeslagen in woorden, maar ook in de geur van versgemalen koffie, een zacht dekentje, of het geluid van een druppende kraan... Nog veel meer dan woorden staan zintuiglijke waarnemingen in verbinding met herinneringen en met de emotionele centra in onze hersenen. Daardoor kunnen geuren, aanblikken en geluiden veel emoties oproepen.
Op deze avond zal Martin Beuzel eerst ingaan op de vraag: "waarom brengen zintuiglijke waarnemingen zo veel levendige herinneringen en emoties naar boven". Vervolgens krijgen bezoekers aan de hand van meegebrachte levenssouvenirs de mogelijkheid een deel van hun eigen levensverhaal te vertellen.
De avond is speciaal bedoeld en geschikt voor nabestaanden, rouwbegeleiders en mensen die hun eigen levensgeschiedenis in beeld willen brengen.

Dit is een programma van de Stichting TrösT. TrösT wil het levenseinde en de dood een zichtbare plek wil geven in het dagelijks leven. Daarnaast biedt TrösT troost bij verlies door de dood. TrösT organiseert ontmoetingen, lezingen, workshops culturele- en zingevingsactiviteiten en diners.

   

Locatie Het Literatuurhuis, Oudegracht 237, Utrecht