Agenda

Bergen op Zoom Lezingencyclus 2015 afscheid, verlies en rouw
Donderdag 26 Februari 2015, 19:30 - 21:30

zoom en zegestede lezingencyclus 2015

26 februari 2015

claudia venhorst
Claudia Venhorst is als onderzoeker verbonden aan de faculteiten filosofie, theologie en rituele studies van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Als onderzoeker houdt ze zich onder andere bezig met het bestuderen van de rituelen die bestaan rond de dood en afscheid. Zo publiceerde ze onder meer over de rituelen in de moslim gemeenschappen die zich in de westerse landen ontwikkelen. Ook onderzoekt ze de verschuivingen die plaatsvinden in en rond het afscheid in onze samenleving.
Er wordt duidelijk veel meer vrijheid gezocht rond het afscheid van onze overledenen. Veel creativiteit ontstaat bij het vormgeven van uitvaarten in crematoria en op begraafplaatsen. Zeker nu kerkelijke uitvaartrituelen niet meer exclusief en vanzelfsprekend de vorm bepalen van de afscheidsrituelen is het zinvol stil te staan bij de ontwikkelingen die gaande zijn. Bepaalde groeperingen in onze samenleving hebben

Entree is gratis en uiteraard wordt er voor koffie gezorgd.

Secretariaat SCB Zoom- en Zegestede:
Mevr. P. Mouwen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel.: 0164-23 88 01
   

Locatie Crematorium Zoomstede, Mastendreef 5, 4623 RE, Bergen op Zoom
Bij bovengenoemd secretariaat is aanmelding mogelijk per bijeenkomst of voor de gehele cyclus.