Agenda

Diepenveen. Lezing:Toch weer gelukkig!
Donderdag 15 Januari 2015, 19:00 - 21:00

Yolande Kleiss

Toch weer gelukkig!

Persoonlijk verhaal van Yolande, moeder van de vermoorde Nienke Kleiss,
over haar leven en dat van haar gezin na de Schiedammer Parkmoord

Hoe verwerk je het verlies van je kind, nadat het op brute wijze van het leven is beroofd? Hoe vind je een manier om, samen met je gezin, door te leven na het verlies van je kind? Yolande Kleiss vertelt haar persoonlijke verhaal over leven met het verlies van haar 10-jarige dochter Nienke.

Yolande Kleiss is op donderdag 15 januari 2015 te gast bij Yarden Uitvaartzorg Steenbrugge in Diepenveen. Tijdens een openhartige lezing beschrijft zij hoe er na de moord een definitief einde leek te zijn gekomen aan het geluk van haar hele gezin. Zij vertelt hoe de uitgebreide aandacht voor de dood van Nienke enerzijds een belasting is geweest, maar dat deze erkenning van het verdriet anderzijds ook mogelijkheden heeft gecreëerd. Nu, na bijna 15 jaar, kan zij zeggen dat de tijd inderdaad heelt en dat verdriet een plekje krijgt. Hoe dat is gegaan, is een lang verhaal waarin veel factoren - en heel veel mensen - een rol hebben gespeeld. Volgens Yolande bestaat er dan ook geen kant-en-klaar pakket voor rouwverwerking. Wel geeft zij tijdens haar lezing handvatten hoe je als deskundige of als betrokken buitenstaander (van buren tot hechte vrienden en familie) een dierbare nabestaande kan helpen in dit rouwproces. Daarmee richt ze zich op een breed publiek van zowel professionals – zoals uitvaartverzorgers, zorgmedewerkers, ritueelbegeleiders en (rouw)deskundigen – als nabestaanden en andere belangstellenden.

Over de spreker
Yolande Kleiss is de moeder van Nienke Kleiss, die op 10-jarige leeftijd werd vermoord. Deze moord, gepleegd op 22 juni 2000, kreeg landelijke bekendheid onder de naam Schiedammer Parkmoord. Yolande wil met haar lezing ouders, die een kind verloren hebben, in eerste instantie een hart onder de riem steken en handvatten aanbieden. Hoe verdrietig en moeilijk het ook is om je kind te moeten missen, er zit meer veerkracht in ons dan we denken. En er komt een tijd dat je weer gelukkig kunt zijn.

Datum en locatie
Deze activiteit wordt aangeboden door de vrijwilligers van Yarden Vereniging Overijssel en vindt plaats op donderdag 15 januari 2015 van 19.30 tot 21.00 uur bij Yarden Uitvaartzorg Steenbrugge, Raalterweg 29, 7431 PA in Diepenveen. Vanaf 19.00 staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Bezoekers dienen zich aan te melden via de website www.yarden.nl/aanmelden of telefonisch tijdens kantooruren via: 06 4998 3360.