Agenda

Almere. Speciale aandacht voor jongeren en rouw
Maandag 02 Februari 2015, 19:00 - 21:00

humanitas
Speciale aandacht voor jongeren en rouw

Maandag 2 februari verzorgd Humanitas Almere een voorlichting voor onderwijzendpersoneel, begeleiders van (sport)clubs en ouders over hoe om te gaan met jongeren na een zwaar verlies

Het liefst beschermen we onze kinderen tegen verdriet. Helaas is dit in de praktijk niet altijd mogelijk. Ook zij krijgen te maken met het verlies van een dierbare. Maar hoe rouwen jongeren? Wat is ‘normaal’ rouwgedrag en wanneer is het goed om hulp in te schakelen?

Jongeren willen absoluut niet ‘zielig’ gevonden worden en al helemaal niet ‘anders’ zijn. Overlijdt er iemand binnen het gezin, dan willen ze soms ook een ouder beschemen door hun verdriet minder te laten zien. Het kan ook zijn dat kinderen of jongeren hun rouw uitstellen. Totdat ze het gevoel hebben dat er meer ruimte is voor het verdriet of totdat er geen andere zaken meer zijn die volop aandacht vragen, bijvoorbeeld school.

Bijzondere lezing

Kinderen en jongeren rouwen op een andere manier dan volwassenen. Het is niet altijd makkelijk om hiermee om te gaan. Om u inzicht te geven in de manier waarop zij rouwen, organiseren wij samen met een rouwdeskundige een bijzondere lezing over dit thema.

Hoe rouwen kinderen en jongeren?

Kinderen en jongeren lijken al gauw over te gaan tot de orde van de dag. Wat is afwijkend rouwgedrag? Hoe verloopt hun rouwproces ongeveer? Hoe kunt u uw zoon of dochter helpen bij hun rouw? Wat zijn de do’s en de don’ts? Maar ook: hoe ervaren en begrijpen kinderen en jongeren de dood gerelateerd aan hun leeftijd en ontwikkelingsfase? Wanneer moet u hulp inschakelen voor uw kind? Aan de hand van praktijkvoorbeelden geven wij u tijdens de lezing antwoord op deze en andere vragen.

Wilt u zich aanmelden?
Bel 036 - 521 44 10 of schrijf u direct online in. Deelname is kosteloos.

 

Locatie Uitvaartcentrum Monuta Kalenderweg 3 in Almere