Agenda

Lelystad. ‘Familieopstelling’ helpt bij onverwacht verlies, kort of lang geleden
Woensdag 10 Februari 2016, 19:30
Contact  Tel.: 088-9273284


Yarden Logo‘Familieopstelling’ helpt bij onverwacht verlies, kort of lang geleden

Activiteit met Lydia de Wit bij Yarden Begraafplaats en Crematorium Ölandhorst in Lelystad

Wat als u onverwacht een geliefde heeft verloren, kort of lang geleden? Bij een plotseling overlijden gaat alles zó snel dat u vaak nauwelijks afscheid heeft kunnen nemen. Was u nog heel jong, dan herinnert u het zich mogelijk niet eens meer. Toch speelt het door in uw leven, in de systemen waarvan u deel uitmaakt, zoals uw familiesysteem.

Op woensdag 10 februari 2016 is Lydia de Wit te gast bij Begraafplaats en Crematorium Ölandhorst in Lelystad.
Tijdens deze activiteit maakt u kennis met een ritueel dat helpt uw verlies te verwerken. Deze methode is een soort rollenspel en wordt ‘familieopstellingen’ genoemd. Het biedt ondersteuning bij het rouwproces en helpt ongrijpbare gevoelens, blokkades en somberheid te verwerken.
Lydia de Wit over de methode: “Zonder het te beseffen kun je verstrikt zijn geraakt in je rouw. Hoe was je relatie met de overledene(n)? Wat houdt je nog bezig? Wil je loslaten? Als dit helder is, plaats jij op gevoel representanten van jezelf en de betreffende familieleden in de zaal. Het is fascinerend om te merken dat de representanten als vanzelf toegang krijgen tot de gevoelens, gedachten of fysieke ervaringen van diegenen die zij representeren. Een familieopstelling geeft aandacht aan positieve krachten. Daarom biedt het ook op langere termijn ondersteuning.”

Meedoen of toekijken
De avond is bedoeld voor nabestaanden die onverwacht, kort of lang geleden, iemand hebben verloren. Voor uitvaartverzorgers en -ondernemers, lotgenotengroepen, vrijwilligers bij hospices, de Zonnebloem, het Rode Kruis en andere hulpverlenende organisaties, therapeuten, pastors, rouwbegeleiders etc. Na een korte uitleg over deze methode, kunt u zelf kiezen of u meedoet aan een opstelling, of rustig aan de kant toekijkt.
Over de spreker
Lydia de Wit is gids/trainer van mensen op hun ‘reis naar binnen’. Meer informatie: www.innerguiding.nl.

Datum en locatie
Deze activiteit wordt aangeboden door Yarden en vindt plaats op 10 februari 2016 in Yarden Begraafplaats en Crematorium Ölandhorst te Lelystad van 19.30 uur tot ca. 21.30 uur uur. Vanaf 19.00 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Bezoekers dienen zich vooraf aan te melden via de website www.yarden.nl/aanmelden.
De toegang is gratis. Bel voor nadere informatie: 088-9273284.

Yarden
Yarden Uitvaartorganisatie doet méér dan alleen het verzekeren en verzorgen van uitvaarten. Vanuit Yarden Vereniging bieden wij ook een breed scala aan voorlichtings- en bewustwordingsactiviteiten, variërend van lezingen, thema- en informatiebijeenkomsten, tot film- en theatervoorstellingen. Met deze activiteiten, georganiseerd door onze ruim 150 vrijwilligers in het land, wil Yarden bewustwording en praten over leven, dood en afscheid bevorderen. Voor alle activiteiten per regio, zie www.yarden.nl/agenda.

 

Locatie Yarden Begraafplaats en Crematorium Ölandhorst te Lelystad