Agenda

Amstelveen. Jan Oegema bespreekt rouwproces in boek Lichaamsziel
Dinsdag 17 Januari 2017, 20:00

Jan Oegema bespreekt rouwproces in boek Lichaamsziel bij boekhandel Venstra

In het kader van de Maand van de Spiritualiteit, van 13 januari t/m 12 februari, spreekt Jan Oegema op dinsdag 17 januari a.s. bij Boekhandel Libris Venstra over zijn boek ‘Lichaamsziel’.
‘Lichaamsziel’ is de weerslag van een retraite na het overlijden van een dierbare. Het is een overdenking van de soms merkwaardige verschijnselen die zich kunnen voordoen in de eerste periode van rouw. Anders gaan eten, sterke identificatie met dieren, moeiteloos in onbekend bos de weg vinden, grote behoefte aan stilte en alleen zijn, ervaringen van non-dualiteit en zelfs heiligheid, aanhoudende indrukken van het dichtbij zijn van de betreurde: rouwen kan een enorme breuk betekenen met het vertrouwde westerse mensbeeld. En doen terugverlangen naar het begrip ziel, maar dan zoals het in de vroegst reconstrueerbare prehistorie werd voorgesteld: als lichaamsziel.
Jan vertelt over de theorievorming rond rouwprocessen en leest enkele passages voor uit zijn boek.

Jan Oegema (1963) is essayist en schrijft over literatuur en spiritualiteit. In het Dagblad Trouw vindt u met regelmaat stukken van zijn hand. Zijn bekendste boek is De stille stem – Niet-weten als levenshouding (2011). Hij organiseert retraites en leesclubs vanuit een interreligieuze doelstelling.

Toegang: 7,50 euro
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

      

Locatie : Libris Venstra, Stadsplein 102, 1181 ZM Amstelveen