Agenda

Venray. Lezing ‘Ik zet mijn masker af...’.
Dinsdag 21 Maart 2017, 20:00

mijn masker af‘Mijn masker af’.
Een plek vóór en dóór jongeren in rouw en hun omgeving. Wij zijn een groep jonge mensen met ieder een eigen verhaal.
Door het verlies van een dierbare is ons leven aardig op zijn kop gaan staan. Ieder is hier op een eigen manier mee om gegaan, maar stuk voor stuk hebben wij drempels overwonnen en thema’s doorbroken.
Door te ervaren hoe het is om ons verhaal te delen met anderen, hebben wij ons masker af kunnen zetten.
Wij willen met ons verhaal andere jongeren en hun omgeving inspireren in het bespreekbaar maken van rouw, verdriet en verlies.
Samen vormen wij een netwerk en door in gesprek te gaan met jongeren en hun omgeving hopen wij andere jongeren aan te sporen om ook hun masker af te zetten.

Elke school krijgt weleens te maken met rouw en verdriet. Als jongeren een dierbare verliezen willen ze niet anders behandeld worden dan leeftijdsgenoten. Het verdriet houden ze voor zichzelf en ze zetten tijdens schooluren een masker op. Toch voelen ze zich van binnen anders. Ze zijn op zoek naar aandacht en begrip. Dat zegt Gertie Mooren, rouwtherapeut. Maar hoe gaat u hiermee om? Wij denken dan aan kinderen vanaf ca. 12 jaar en hun begeleiders.

Jongeren vertellen
Tijdens de thema-avond Jeugd en Rouwverwerking geeft Gertie Mooren een lezing ‘Ik zet mijn masker af...’. Haar lezing wordt ondersteunt door een aantal jongeren die hun persoonlijk verhaal vertellen. Zij zetten hun masker af voor het publiek. Hoe voelden zij zich bij het verlies van hun dierbare? Hoe ging de omgeving om met hun rouwproces? En hoe zijn zij omgegaan met hun gevoelens? Loes (21): “Ik voelde me eenzaam en verdrietig. Niemand zag hoe slecht het met me ging. Zelf vertelde ik het ook niet.”.

Uitnodiging
Wij helpen u graag om bij jongeren de dood bespreekbaar te maken. Een goede voorlichting en contact met lotgenoten biedt jongeren steun bij het verwerken van een verlies. Daarom nodigen wij u, leerkrachten, scouting en iedereen die met kinderen werkt, leerlingen en andere geïnteresseerden uit voor een gratis lezing ‘Ik zet mijn masker af...’. Op dinsdag 21 maart om 20.00 uur bent u van harte welkom bij deze interactieve lezing, waarbij we kunnen napraten met een hapje en een drankje, bij Yarden & Goemans Uitvaartzorg, Keizersveld 54, 5803 AN VENRAY.. Stuur een e-mail met aantal personen en uw naam naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Over Yarden
Als uitvaartspecialist bestaan wij bijna honderd jaar en hebben als vereniging ongeveer één miljoen leden. Wij ondersteunen en inspireren bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl

Met vriendelijke groet,

Arthur Slingerland,
PR- Coördinator Yarden Vereniging Limburg.

Locatie : Yarden & Goemans Uitvaartzorg, Keizersveld 54, 5803 AN VENRAY.