Agenda

Assen. ‘Alom Gedenken’ op begraafplaats De Boskamp
Zondag 29 Oktober 2017, 18:30 - 20:00

Begraafplaats Boskamp
 ‘Alom Gedenken’ op begraafplaats De Boskamp in Assen: warm en troostrijk

Op zondagavond 29 oktober is op begraafplaats De Boskamp voor het negende ‘Alom Gedenken’.
Op die avond kunnen familie en vrienden tussen 18.30 en 20.00 uur overledenen gedenken met muziek, dans en gedichten.

Door de namen van hun dierbaren op te schrijven, elkaar te ontmoeten met een bekertje koffie en de serene sfeer in te ademen wordt ‘Alom Gedenken’ door de aanwezigen als warm en troostrijk ervaren. Vorig jaar waren er 800 bezoekers.
Vrijwilligers

De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers.
Vrijwilligers die buiten zang of muziek willen laten horen of korte verhalen of gedichten willen lezen. Opgave via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Edith Potjer: 0592 34 03 54

Het Alom gedenken wordt jaarlijks belangeloos georganiseerd door diverse uitvaartverzorgers, steenhouwerijen, crematorium de Boskamp en het platform levensbeschouwelijk organisaties. Er zijn ruim 70 vrijwilligers bij betrokken.

Programma 2017

Bij aankomst krijgen de bezoekers een graflichtje aangereikt om bij het graf of columbarium neer te zetten. Er zijn steentjes, waarop de naam geschreven kan worden en neergelegd bij de gedenkplek bij het columbarium.

Om 18.55 uur roept de doedelzakspeler met zijn muziek de aanwezigen op om naar het columbarium te lopen.

Om 19.00 uur begint de eerste dans door leden van dansschool Jan Postma, een welkom wordt gegeven door zang en piano van Jaap de Jong.

Verhaal: In ons hart, uitgesproken door burgemeester Marco Out, zang en piano Jaap de Jong en tweede dans. Een doedelzakspeler speelt het einde van het gezamenlijk gedenken.

Voor en na het gezamenlijk gedenken wordt op diverse plekken op de begraafplaats muziek gemaakt en gedichten en verhalen voorgelezen. Rondom de rotonde staan de gedenkzakjes.
Foto's daarvoor kan men opsturen per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar Collardslaan 21 of Borgstee 26 in Assen.

Nazitten

Tot 19.45 uur kan men terecht bij het theehuis (achter het columbarium), waar koffie gedronken kan worden en zachte muziek wordt gespeeld.

 

Locatie : De Boskamp Boskamp 5, 9405 NN Assen