Agenda

Utrecht. Je herinnering vormgeven | Workshop ruimtelijk ontwerpen
Zondag 15 Oktober 2017, 13:30 - 17:00

trost workshopJe herinnering vormgeven | Workshop ruimtelijk ontwerpen

Er zijn vele verschillende vormen van herdenkingsmonumenten: gedenktekens, grafmonumenten, oftewel herinneringsmonumenten. Ze roepen de herinnering op aan een dierbare persoon, een belangrijke gebeurtenis, of willen ons iets meegeven. Herinneringen maken deel uit van je verleden en dragen bij aan het hier en nu. Willemien Ausems heeft onderzocht wat de betekenis is van herinneringsmonumenten en specifiek van grafmonumenten. Zij zal kort stilstaan bij wat een grafmonument kan betekenen voor nabestaanden. Vervolgens gaat u een persoonlijk herinneringsmonument ontwerpen onder begeleiding van monumenten- en landschapsontwerper Leonie Brinks. Leonie laat u deze middag kennismaken met het creatieve ontwerpproces van een herinneringsmonument. Hoe bepaal je vorm? En hoe zet je dat op papier? Wat zijn de afmetingen van het object en hoe bepaal je de keuze voor materiaal en kleur? Aan het eind van de middag heeft u een persoonlijk ontwerp getekend dat uitgevoerd kan worden.

over Leonie Brinks
Leonie Brinks (1980) is monumenten- en landschapsontwerper. Haar werk kun je omschrijven als ruimtelijke poëzie. Zij ontwerpt in opdracht o.a. persoonlijke grafmonumenten en publieke gedenkplekken in de openbare ruimte en op begraafplaatsen. Leonie wil met haar werk herinneringen levend houden zodat bijzondere verhalen niet verloren gaan. Speciaal voor Stichting TrösT geeft zij deze ontwerp workshop en laat ze zien hoe je verleden, heden en toekomst met elkaar kunt verbinden in één herinneringsmonument. Lees meer over haar werk op: www.bluezones.nl.

over Willemien Ausems
Willemien Ausems (1961) is hulpverlener en rouw- en verliesbegeleider. De laatste jaren heeft ze zich toegelegd op het begeleiden en ondersteunen van mensen met verlieservaringen door dood en door ziekte (onder andere dementie). Ze heeft onder meer vele jaren bij Stichting Korrelatie gewerkt. Ze is als vrijwilligster werkzaam bij Humanitas en Stichting TrosT.

informatie: Voor meer informatie over deze workshop kunt u contact opnemen met Willemien Ausems: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Aanmelden is nodig; dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
We hebben plek voor maximaal 8 deelnemers.

Locatie : Podium Oost, Oudwijkerdwarsstraat 148, Utrecht
Kosten : € 17,50 p.p. incl. koffie & thee