Agenda

Wageningen. Lichtjesavond
Zondag 29 Oktober 2017, 18:30

kaarsLichtjesavond in Wageningen en jij bent van harte welkom!

Dit jaar ziet de Lichtjesavond er iets anders uit dan je gewend bent. De ceremonie duurt korter en wordt drie keer gedaan, op vaste tijdstippen (om 18.45u, 19.15u en 19.45u). Daarnaast kan je ook op andere plekken op de begraafplaats terecht, om te genieten van muziek en poëzie of om zelf creatief aan de slag te gaan. Al deze activiteiten maken deel uit van een langere route op de begraafplaats, die je op eigen tijd en tempo kan wandelen.

Hoe gaat dat dan precies? Tussen 18.30u en 19.30u kan je binnenlopen bij het Herinneringshuys (Buissteeg 2, dat is naast de aula van de begraafplaats). Daar krijg je een programmablaadje en start de route. Tijdens de tocht kom je ook op het grote grasveld van de begraafplaats. Daar wordt drie keer een korte ceremonie gehouden waarin namen gezongen worden. Een bijzondere en krachtige ervaring. Ook jij kan de naam van een dierbare overledene opgeven! De route eindigt in de aula, waar je gezellig kan napraten bij een kopje koffie of thee. Daar ligt ook een gastenboek te wachten op jouw reactie: wij zijn natuurlijk nieuwsgierig hoe deze nieuwe vorm van herdenken bevalt!

 

PS: Een Lichtjesavond voorbereiden is veel werk. Daarom zijn wij nog op zoek naar mensen die willen helpen met klaarzetten en opruimen. Interesse?
Laat het me weten!  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (klik hier)

 

Locatie : Herinneringshuys, Buissteeg 2, Wageningen