Agenda

Kampen. ‘Jij wordt gekend – de kracht van symbolen en verhalen’
Dinsdag 12 December 2017, 19:30

- ‘Jij wordt gekend – de kracht van symbolen en verhalen’ -
Floortje Agema en Yarden maken de dood bespreekbaar in Stadsgehoorzaal te Kampen

Op dinsdag 12 december a.s. organiseert Vereniging Yarden de lezing ‘Jij wordt gekend – de kracht van symbolen en verhalen’ in de Stadsgehoorzaal in Kampen. Tijdens deze lezing brengt Floortje Agema een moeilijk thema, namelijk de dood, op een bijzondere manier onder de aandacht door middel van verhalen en gedichten. Met de lezing willen Yarden en Floortje Agema mensen stimuleren en inspireren om met elkaar in gesprek te gaan over de dood.

De lezing
In deze lezing deelt Floortje verhalen en gedichten uit haar boek 'Jij wordt gekend' en vertelt ze hoe deze zijn ontstaan. Een avond waarin beelden en woorden hun weg vinden naar je hart. In haar boek ‘Jij wordt gekend’ heeft Floortje verhalen en gedichten opgenomen die ze vanuit haar hart schreef voor kinderen en volwassenen die afscheid moesten nemen, bij gebeurtenissen die haar raakten of die gewoon uit haar hartenhuis stroomden. Als je afscheid neemt of rouwt gaat je hart op zoek naar troost en betekenisgeving. Naar woorden en beelden die het hart raken, die benoemen wat onzegbaar is en tegelijk ruimte laten voor je eigen gevoel.

Angst voor de dood
Joram Markerink, bestuurslid Vereniging Yarden Overijssel: “We krijgen allemaal vroeg of laat met de dood te maken. Toch hebben we het er niet vaak over. Angst voor de dood is zelfs één van de meest voorkomende angsten. Waarom praten we liever niet over dit onderwerp? En wat levert het op als we die angst onder ogen zouden komen? Wij zien dat veel mensen kampen met dergelijke vragen. Daarom bieden wij hen met deze lezing graag ondersteuning.”

Datum en locatie
Datum: Dinsdag 12 december 2017
Tijdstip: 20.00 uur. U bent vanaf 19.30 uur welkom voor een kopje koffie of thee.
Locatie: Stadsgehoorzaal Kampen (Burgwal 84, Kampen).
Kosten: Yarden-leden gratis, niet leden betalen € 2,50 (incl consumptie).

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.yarden.nl/agenda. Voor meer informatie: 0800 1292.

Over Floortje Agema
Floortje Agema is begeleider bij rouw en verlies, schrijfster van diverse boeken over dit onderwerp en trainer voor mensen die vast zitten in complexe rouwverwerking.

Yarden LogoOver Yarden
Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 25 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt.
Voor meer informatie www.yarden.nl.

 

Locatie : Stadsgehoorzaal Kampen, Burgwal 84, Kampen