Agenda

Beverwijk. Geaccrediteerde training Verliesbegeleiding voor professionals
Zaterdag 10 Februari 2018, 10:00 - 17:00
Contact : Inschrijving: http://www.bivt.nl/pages/subscribe

bivt logoOmschrijving Verliesbegeleiding

In iedere levensloop komen verlies en afscheid voor; dat hoort bij het leven. Toch is het omgaan met verlies veelal lastiger dan omgaan met bijvoorbeeld geluk. Rouw is een natuurlijke, noodzakelijke reactie om het verlies te kunnen integreren in het verdere levensverhaal. Of het nu gaat om verlies van een dierbare door de dood, echtscheiding, verlies van werk en wonen, van een ideaal of ergens bij horen of het ouder worden.

Rouw kan alle lagen van het bestaan aanraken. Niet genomen verlies of de psychische belasting van een rouwproces, kan verder geluk en ontwikkeling in de weg staan.

Veel verandering- of begeleidingstrajecten gaan (in-)direct gepaard met een verlieservaring. Aandacht voor verlies en rouw draagt een wezenlijke bijdrage voor het herstel van veerkracht. Cliënten zijn gebaat met professionals die overzicht bieden, rouw kunnen normaliseren en de moed hebben om de vinger op de zere plek te leggen.

In deze praktijk professionaliseringsdag maak je kennis met de nieuwste ontwikkelingen binnen de verlieskunde, leer je de verliesverwerkingsfactoren in te schatten, verwerf je inzicht in de dynamiek tussen verwerken en herstel en ontwikkel je affiniteit ten aanzien van specifieke rouwemoties. Tevens krijg je diverse methodieken aangereikt om het proces en de veerkracht van de cliënt aan te boren.

De bijscholing is ervaringsgericht. Met voldoende ruimte voor casuïstiek en aandacht voor je persoonlijke levenservaring. Na de training kun je met meer vertrouwen op jouw authentieke wijze nabij zijn bij cliënten met rouw.

Waar ik ben ben jij
Omdat ik ben ben jij
Omdat jij er niet meer bent
Ik heb je gekend
En ik houd de herinnering levend

- Freek de Jonge

Verlies en afscheid nemen hoort bij leven. Rouw is een natuurlijke reactie daarop, maar kan door verschillende omstandigheden versluierd raken. Aandacht voor verlies en rouw biedt een wezenlijke bijdrage aan het herstel van veerkracht. Volg de training om hiervoor verschillende handvatten aangereikt te krijgen.

Doel

Je maakt kennis met de nieuwste ontwikkelingen binnen de verlieskunde.
Je verwerft inzicht in de dynamiek tussen verlies en herstel en waar de veerkracht van de cliënt kan worden aangesproken.
Je leert de impact van een verlies in te schatten.
Je ontwikkelt affiniteit ten aanzien van specifieke rouwemoties.
Je krijgt meer zicht op je eigen rouwgedrag. Zo kun je op jouw authentieke wijze nabij zijn bij cliënten met rouw.

Tijdens de training is er ruimte voor inbreng van eigen casuïstiek, voor het uitdiepen van een persoonlijk verlies is deze training niet de geschikte plaats.

Doelgroep

Ieder die niet specifiek rouwtherapeut wil worden en zich wel wil verdiepen in verlies, rouw en herstel.

Psychologen, therapeuten, coaches, counsellors, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, artsen, hypnotherapeuten, regressietherapeuten en andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening.

Locatie: Beverwijk
Dag 1: zaterdag 13-01-2018
Dag 2: zaterdag 27-01-2018
Dag 3: vrijdag 09-02-2018