Agenda

Hoogeveen. Workshop Rouwen is hard werken
Donderdag 08 Februari 2018, 19:30 - 21:00

Workshop Rouwen is hard werken

Vrijwilligerscollege Hoogeveen houdt een workshop Rouwen is hard werken op donderdag 8 februari van 19.30 tot 21.00 uur, in Wijkgebouw ‘t Oor, Van Goghlaan 7, Hoogeveen. Dit college wordt speciaal voor vrijwilligers, mantelzorgers en andere belangstellenden georganiseerd.

Bij verlies kan je denken aan het overlijden van een naaste, een verbroken relatie (scheiding), een andere woonomgeving (verhuizing), ontslag op je werk of je moet vanwege gezondheid afscheid nemen van vitale functies die voorheen prima functioneerden, etc. Verlies kan zo ingrijpend zijn dat het je leven op zijn kop zet. Door verlies kan het gevoel ontstaan dat niets meer hetzelfde is.

Rouwen is hard werken, het kost ongelofelijk veel energie en er bestaat geen standaard draaiboek voor. Aan het einde van een rouwproces voelen pijn en verdriet minder als je weer kan genieten zonder dat je je schuldig voelt.

Deelnemers aan dit Vrijwilligerscollege maken kennis met de ‘verlieskast’. Ook wordt aandacht besteed aan ‘diffuus’ verlies en krijgen deelnemers handvaten hoe ze een balans kunnen vinden tussen rouw en geluk. Twee factoren die we gedurende ons leven bij herhaling veelvuldig aan de lijve ervaren.

Greet in ’t Veld is rouwbegeleidster. Zij heeft opleidingen gevolgd op het gebied van rouwbegeleiding en ruime ervaring in het ondersteunen van (groepen) mensen met rouw.
Het Vrijwilligerscollege is gratis bij te wonen, maar aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via de website www.vrijwilligersHoogeveen.nl/colleges , telefonisch via 0528-278855 (receptie SWW) of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Locatie Wijkgebouw ‘t Oor, Van Goghlaan 7, Hoogeveen
Aanmelden noodzakelijk