Agenda

Tilburg. Uitnodiging voor ‘In Liefdevolle Herinnering’
Zaterdag 24 Maart 2018, 11:30
Contact Adri Faro telefoon 0416-349 992 mobiel 06-2222 9811

Uitnodiging voor ‘In Liefdevolle Herinnering’


De viering ‘In Liefdevolle Herinnering’ is 20 jaar lang elk voorjaar op de zaterdag voor Palmpasen gehouden. Destijds is dat idee in een gespreksgroep voor rouwbegeleiding ontstaan. Door een aantal mensen uit de gespreksgroep van De Horizon is van gedachten gewisseld en samen met elkaar is hieraan gestalte gegeven. Voor allen een nieuwe en heel bijzondere ervaring.

De eerste bijeenkomst was in de Kapel van het Broederklooster in het centrum van Waalwijk. Helaas heeft het Broederklooster en daardoor ook de kapel het veld moeten ruimen voor het overdekt winkelcentrum De Els in Waalwijk. Na afloop van de eerste herdenking werden wij voor de koffie ontvangen in het toenmalige restaurant ‘Het Heerenhuys’ in de Grotestraat te Waalwijk, tegenwoordig Restaurant ‘Jij en Ik’.

Op zoek naar een nieuwe locatie, kwamen we in Abdij De Mariënkroon terecht in Nieuwkuijk. Abt Hopstaken gaf ons graag ruimte voor het mooie doel van een ‘In Liefdevolle Herinnering’ in de prachtige kapel. De gebroeders Hopstaken waren voor de deelnemers van de herdenking zeer gastvrij.

De Mariënkroon werd verkocht aan de Focolare beweging en de gebroeders Hopstaken zijn inmiddels overleden.
Tot en met vorig jaar hebben wij gebruik mogen maken van de kapel. Echter doordat Focolare meer commercieel is gaan werken, is het voor ‘In Liefdevolle Herinnering’ veel moeilijker en duurder geworden van die prachtige kapel met mystieke sfeer gebruik te kunnen blijven maken.

Negentien jaren achtereen hebben wij een mooie viering en herdenking mogen beleven in De Mariënkroon. Wegens de kosten gaan wij dit jaar voor het eerst naar de Hasseltse Kapel in Tilburg. Van een andere orde en maat dan Mariënkroon maar eveneens een prachtige sfeervolle oude kapel en zeer zeker geschikt voor onze herdenking ‘In Liefdevolle Herinnering’.
Hasseltse Kapel tilburg
De 21ste herdenking ‘In Liefdevolle Herinnering‘ zal daarom plaatsvinden op zaterdag 24 maart 2018 om 11.30 uur in de Hasseltse Kapel te Tilburg.
Vanaf 11.00 uur bent u welkom in de kapel.

Evenals voorheen kunt u een (onverpakte) bloem meebrengen. Deze bloem kunt u in de klaarstaande vaas zetten.
Wilt u een gedicht inbrengen of voorlezen graag even contact opnemen.
Ook deze keer vernemen wij vanwege het karakter van de ‘In Liefdevolle Herinnering’ vooraf weer graag of u van de uitnodiging gebruik maakt en met hoeveel personen u aanwezig wilt zijn. Ook dit jaar graag maximaal 2 namen opgeven van overleden geliefden die u wilt herdenken.

Na afloop van de herdenking kan er koffie of thee (voor eigen rekening) worden gedronken in de naastgelegen Postelse Hoeve. Ook daar is een geschikte ruimte voor ontmoeting om nog even met elkaar van gedachten te wisselen of na te praten.

Er zal een collecte worden gehouden voor de kosten.

Adres: Hasseltse Kapel, Hasseltplein 7, 5042 AB Tilburg (tegenover het Twee Steden Ziekenhuis)
Gratis parkeergelegenheid rond de Kapel of bij de Postelse Hoeve.

 

Locatie Hasseltse Kapel, Hasseltplein 7, 5042 AB Tilburg (tegenover het Twee Steden Ziekenhuis)