Agenda

TV NPO3. 3doc: In het hoofd van mijn zusje. Een zinloze dood
Woensdag 02 Mei 2018, 21:45 - 22:45

in het hoofd van mijn zusjeIngrid Kamerling verloor haar jongere zusje door zelfmoord. In een poging haar te begrijpen, maakte zij een documentaire.

Vrolijke student
Je bent in de bloei van je leven en toch besluit je eruit te stappen. Hoe heeft dit zover kunnen komen? En wat voor impact heeft dit op de familie? Het zusje van Ingrid kwam over als een vrolijke en enthousiaste student. Toch leed zij aan angsten en keuzestress. Ze was 24 toen zij een einde aan haar leven maakte. Ingrid blijft met veel vragen achter en start een zoektocht om de plotselinge dood te verklaren, of minimaal haar zusje proberen te begrijpen.

"In het begin was ik boos op iedereen: op mezelf, haar psycholoog, haar huisarts."

Waarom zag ik het niet?
Door middel van familievideo's, dagboekfragmenten en interviews met familie en bekenden probeert Ingrid een beeld te krijgen van het leven van haar zus. De documentaire is niet alleen een persoonlijke verwerking, maar zet vraagtekens bij de constante roep om authenticiteit en zelfontplooiing in onze huidige samenleving. 

"Ik had er meer voor je moeten zijn."

Prijzen 
De documentaire gaat in première op het Nederlands Film Festival in 2016 en wint daarna meerdere prijzen. De documentaire maakt veel los tijdens speciale vertoningen in 25 Nederlandse bioscopen die gevolgd werden door nagesprekken met jonge ervaringsdeskundigen. 

Meer NPO programma's over depressie
Tijdens de #TrueSelfie-weken staan NPO 3 en 3FM stil bij psychische problemen onder jongeren. In het programma Tweestrijd worden jongeren met depressies en een doodswens gekoppeld aan iemand met een dodelijke ziekte. In True Selfie filmen acht jonge mensen met psychische problemen hun leven. En in #jesuisdepri volgt Jan Kooijman vijf jongeren die depressief zijn of zijn geweest. 
Kijk op deze pagina voor een overzicht!

Zelfmoord? Praat erover 
Wil je praten over zelfdoding? Dat kan bij de hulp- en preventielijn van 113 Online. Kijk op 113online.nl voor meer informatie en hoe contact op te nemen.

MIND Korrelatie‎
Als je psychische klachten hebt, wil je hier wellicht over praten. De hulpverleners van de stichting MIND Korrelatie kunnen advies en hulp op maat bieden. Kijk op mindkorrelatie.nl voor meer informatie en hoe contact op te nemen.