Agenda

Haren/Tynaarlo. De gespreksgroep ‘Steun bij rouw’.
Zaterdag 01 December 2018

vrouw met bloemensluierSteun bij rouw

Iedereen krijgt eens in het leven te maken met verlies. Afscheid nemen van iemand die je lief is, is niet makkelijk en gaat bijna onvermijdelijk gepaard met pijn en verdriet. Ieder rouwt op zijn of haar eigen manier, maar soms kost dat meer energie dan je hebt. Voor die mensen start Humanitas Haren/Tynaarlo in december de gespreksgroep ‘Steun bij rouw’.

Gespreksgroep

Herkenning, erkenning en steun bieden vaak veel troost én de kracht om uiteindelijk weer verder te kunnen.

De gespreksgroep ‘Steun bij rouw’ wordt geleid door vrijwilligers (ervaringsdeskundigen). Zij zijn geen professionele hulpverleners, maar medemensen die luisteren en meeleven.

De nadruk ligt op het uitwisselen en delen van ervaringen via gesprekken. In overleg met de groep is er ook ruimte voor expressie door middel van onder andere muziek, schilderijen en schrijven. De prachtige omgeving van Midlaren, waar de bijeenkomsten plaatsvinden, nodigt daarnaast uit tot het maken van heerlijke wandelingen.

Bijeenkomsten & veiligheid

De groep komt acht keer bij elkaar en bestaat bij voorkeur uit maximaal acht deelnemers. Na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek met de twee begeleiders. Tijdens elke bijeenkomst staat een thema centraal. Een terugkomdag zorgt voor een goede afronding.

Veiligheid staat voorop bij de gespreksgroep. Daarom wordt de samenstelling van de groep na de opstart dan ook niet meer veranderd. Uiteraardwordt er afgesproken dat er vertrouwelijk wordt omgegaan met alles wat ieder vertelt. De begeleiders dragen bij aan die veiligheid door hun zorgvuldige voorbereiding, begeleiding en nazorg.

Ervaringen van deelnemers

“Ik ben mijn emoties meer de baas. Ik kan gemakkelijker over mijn verdriet praten.” “Door de opdrachten werd ik ‘gedwongen’ om op een bewuste manier naar mezelf te kijken.” “Ik leer meer te relativeren en heb warmte ervaren van anderen.”

Deelname

Deelname aan de gespreksgroep is gratis. De eerste bijeenkomst zal begin december plaatsvinden. Ben je geïnteresseerd? Neem dan vóór 10 november contact op met één van de vrijwilligers:
Bert Jansen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (klik hier) / 06-20258508) en
Margaret Eilering (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (klik hier) / 06-17984409).