Agenda

Assen. Themamiddag Rouwverwerking
Zondag 18 November 2018, 14:30 - 17:00

Themamiddag Rouwverwerking bij de Groeiplek in Assen-Oost
De Groeiplek in Assen-Oost organiseert op zondag 18 november een themamiddag over rouwverwerking.

De invulling van deze middag wordt vormgegeven rond de documentaire “Volop Leven”, gemaakt door Eefje van den Akker en Eva Oosterveld. Een indringende documentaire over de onuitwisbare liefde van ouders voor hun kind, die blijft na het overlijden. Na de documentaire willen we onderling in gesprek gaan over verlies en rouw. Het nagesprek wordt begeleid door rouwdeskundige Ton Zijderveld. De middag wordt georganiseerd door Will Vos en Jacques van der Noord.

“Hoe herpak je jezelf en vind je het leven opnieuw uit na verlies”
Volop Leven laat zien hoe het leven van Pieter Wittenberg en Liesbeth Bloemendal is veranderd na het verongelukken van hun zoon Joost. De documentaire gaat over hoe ze zichzelf herpakken en het leven opnieuw proberen uit te vinden. Na zijn dood besluiten ze aan de slag te gaan als hulpverleners op het Griekse eiland Lesbos. Ze zijn hier het project ShowerPower gestart.

De themamiddag vindt plaats op zondag 18 november van 14:30 uur tot 17:00 uur bij de Groeiplek aan de Zevensterstraat 19 in Assen.
Aanmelden kan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Programma
14:30 uur: Inloop met koffie en thee
15:00 uur: welkom en inleiding
15:10 uur: documentaire Volop Leven
15:30 uur: nagesprek over verlies en rouw
17:00 uur einde.

Kosten: De organisatie vraagt een vrijwillige bijdrage voor deze middag. Na aftrek van de kosten wordt de opbrengst overgemaakt aan het project ShowerPower van Pieter en Liesbeth.

 

Locatie De Groeiplek aan de Zevensterstraat 19 in Assen